NA POMOLU NOVI SKANDAL U NAŠEM NOGOMETU: Nakon Bebeka suspendirana cijela sudačka ekipa,

Screenshot: Facebook/NK Rudeš

Nakon što je zbog objavljene snimke u kojoj je ‘na meti’ imao Hajduk i splitske novinare nedavno suspendirani Ivan Bebek, izbio je novi skandal na nogometnim terenima u Hrvatskoj, također povezan sa sucima. U prvom planu ovog puta nije Hajduk, već zagrebački Rudeš, nekadašnji prvoligaš, a danas član drugoligaškog društva.

Rudeš je jučer skrenuo pozornost na zbivanja u nedjeljnoj utakmici protiv Croatije iz Zmijavaca u devetom kolu 2. HNL. Domaća momčad žalila se na suđenje u susretu koji je završen Croatijinom pobjedom s 1:0, s odlukom golom Tomislava Mrkonjića iz penala u 80. minuti. Poslije toga, u Rudešu su se oglasili objavom na Facebooku, upozoravajući na dva sporna dosuđena zaleđa u Zmijavcima, oba na njihovu štetu. Tu je bila i tvrdnja da im se suđenje kojim su oštećeni ove sezone događa u serijama, kao da je to Netflix, piše Dnevno.hr

Ipak, kakav bi to bio Netflix da epizoda nema još, a jedna stiže i sa sudbinom koja je pogodila suce utakmice u kojoj je Rudeš proteklog vikenda doživio poraz.

Kako saznaju Sportske novosti, suspendirana su sva trojica, glavni sudac Ivan Antunović te njegovi pomoćnici Josip Vitez i Dario Mužar. No, to bi mogao biti tek početak njihovih problema. Kao i u slučaju Ivana Bebeka, prva suspenzija je privremena, a odluka o kazni tek treba biti donesena.

Očekuju se kazne protiv sudačke ekipe, a one bi mogle biti drastične, pogotovo za pomoćne suce, zbog procjene zaleđa u utakmici koja je izvazvala reakciju drugoligaša iz Zagreba.



Poraz koji je Rudeš doživio u Zmijavcima je zagrebačkom klubu pao osobito teško zbog situacija zbog kojih je stigla objava na Facebooku, ali i zbog gubitka priključka s vodećim Bijelim Brdom na vrhu ljestvice. Nakon devetog kola, Rudeš se nalazi na trećem mjestu i ima dva boda zaostatka za prvoplasiranom momčadi, a bod manje od drugoplasiranog Jaruna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI