NA PARKET SE VRAĆAJU ‘KRALJICE ŠOKA’: Kreću po novi Euro, Ukrajina je prva prepreka

Foto: Pixsell

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija okuplja se u ponedjeljak u Zagrebu i odmah nakon antigenskog testiranja odlazi u Rijeku. Tamo će trenirati i odigrati prvi susret novog ciklusa kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2022. godine koje će zajednički organizirati Slovenija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija.

“Ukrajina je respektabilna ekipa, ali na nama je da budemo borbeni, pokretljivi i da igramo dobru obranu”, izjavio je izbornik hrvatske rukometne ženske reprezentacije Nenad Šoštarić uoči sutrašnje utakmice 1. kola kvalifikacija za EP.

“Cure su kvalitetno pripremljene, dolaze iz najvećih klubova. No na nama je da budemo maksimalno pokretljivi i borbeni i da, ovisno o suparnicima i njihovoj igri, imamo širinu i dubinu u obrani, sve kreće iz obrane”, rekao je izbornik Šoštarić.


Hrvatska sutra u 17:30 u dvorani Zamet u Rijeci igra utakmicu 1. kola skupine 4 kvalifikacija za EP rukometašica protiv Ukrajine.

Govoreći o ozbiljnosti sutrašnjeg suparnika, hrvatski je izbornik istaknuo kako Ukrajina ima povijest rukometa i kako je u Hrvatskoj bilo dosta igračica iz Ukrajine.“Ova ekipa ima devet igračica koje igraju izvan Ukrajine, sedam koje igraju u Ukrajini. To je vrlo respektabilna ekipa. Pogledali smo neke snimke i otprilike imamo viziju kako one igraju i što trebamo raditi. Sada je na nama da pokažemo maksimum”, istaknuo je Šoštarić pozdravljajući činjenicu da će se utakmica igrati pred gledateljima.

“Naravno će curama biti ugodnije igrati pred više gledatelja, i to posebno na Zametu gdje je njih pet počelo igrati rukomet”, dodao je pozivajući Riječane da u što većem broju dođu podržati hrvatske rukometašice u osvajanju prva dva boda u kvalifikacijama.

Hrvatska reprezentativka Ćamila Mičijević je također zadovoljna što će se utakmica igrati pred navijačima.

“Ukrajina je neugodan protivnik, jako puno njihovih igračica igra u velikim klubovima. Ali sve je na nama. Ako odigramo ozbiljno, a i agresivno kako smo navikle, mislim da nećemo imati problema”, rekla je Mičijević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI