NA PAMTE GA PO DOBROM: Sammirov pogon je jednom upalio, može li opet?

Instagram: Sammir (Official)

Lokomotiva će provesti hrvatski četvrtak u Europskoj ligi u Švedskoj, gdje će ih u 19 sati u trećem pretkolu dočekati Malmö. Nakon oproštaja od kvalifikacija Lige prvaka porazom od bečkog Rapida prije gotovo mjesec dana, momčad Gorana Tomića dugo je čekala novu europsku utakmicu, a dočekat će je željna još barem jednog ovosezonskog nastupa izvan hrvatskih granica – koji bi stigao plasiraju li se u završno pretkolo.

Hrvatski i švedski klubovi nisu imali puno međusobnog iskustva u posljednjih 10 godina, ali jedno značajno povezuje Malmö i Lokomotivinu važnu kariku u razdoblju kada je zdrav i spreman za igru. Kada je tako, Sammir još uvijek može dati puno, a u mlađim danima počastio je upravo svoje dolazeće protivnike dok je igrao za Dinamo, s dva gola protiv Malmöa u pobjedi s 4:1 u kvalifikacijama za Ligu prvaka u ljeto 2011.

Sammirova predstava značila je puno s obzirom na to da su Šveđani u drugoj utakmici slavili s 2:0 i nije im puno nedostajalo za prolazak dalje. Po dolasku u Švedsku, domaći su se raspitivali ponajprije o 33-godišnjem Brazilcu s hrvatskom putovnicom, a i on je imao što za reći najavljujući utakmicu.

‘Sigurno da ću pokušati napraviti sve što mogu, ali cijela momčad mora biti uz mene. Svi moramo igrati kao momčad na visokom nivou, biti si podrška i mislim da je onda sve moguće’, najavio je Sammir, dodajući da nije zaboravio igrati nogomet iako je od prošle sjajne predstave protiv Malmöa već prošlo puno vremena.

‘Imam li neku poruku za mlade suigrače? Ma dečki sve već znaju, ne treba ništa govoriti. Mi stariji stalno pričamo s mlađima, mislim da nitko od suigrača neće imati veliku tremu’, zaključio je jaki adut Zagrepčana.



Drago nam je što smo došli u Malmö, ovo nam je nagrada za uspjehe u prošloj sezoni. Malmö je jako dobra ekipa, igramo protiv favorita, ali u ovakvom kup sustavu možemo pobjediti i proći dalje’, rekao je trener Goran Tomić.

Tražeći jače i slabije strane Šveđana, Tomić je izdvojio izostanak ozlijeđenog danskog veznjaka Andersa Christiansena, domaćeg kapetana i najvažnijeg igrača, kojeg će trener Šveđana Jon Dahl Tomasson nekako morati nadomjestiti.

Danski stručnjak na klupi vjerojatno je najjače ime koje Malmö trenutno ima, s puno uspjeha u igračkim danima, dok je kao napadač prijetio suparnicima, između ostalog i Dinamu, protiv kojega je igrao za Newcastle u poznatim utakmicama u kvalifikacijama za Ligu prvaka u ljeto 1997. godine. Ipak, Šveđani će imati i druge adute.

‘Dobra vijest za nas je što Christiansen neće igrati, ali Malmö je jaka momčad bez obzira na nedostatak jednog pojedinca. Mi smo izgubili pet-šest igrača od prošle sezone, prijelazni rok je još otvoren. Ušli smo u sezonu s podosta novih igrača i treba nam vremena kako bi se konsolidirali i ušli u formu, tako da ovo možda nije najbolje vrijeme za igranje europske utakmice. No, dat ćemo sve od sebe kako bi se vratili kao pobjednici’, veli trener Lokosa.

Jedino što možemo poželjeti da se pobjednička želja ostvari oko 21 sata – ili malo kasnije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI