MORBIDNA IDEJA RUSKOG POLITIČARA: Želi legalizirati huliganstvo, organizirati tučnjave, a već je smislio i pravila

Rusija je domaćin Svjetskog prvenstva 2018. godine, a tamošnji huligani već su najavili festival nasilja i pritom su poručili kako neće imati milosti prema nikome te kako im je jedino pravilo da ne ubiju čovjeka, dok je sve ostalo dozvoljeno.

Ruski političar i čovjek koji sjedi u ruskom parlamentu, Igor Lebedev, misli kako ima idealno riješenje za problem huliganstva. Naime, Rusija je domaćin Svjetskog prvenstva 2018. godine, a tamošnji huligani već su najavili festival nasilja i pritom su poručili kako neće imati milosti prema nikome te kako im je jedino pravilo da ne ubiju čovjeka, dok je sve ostalo dozvoljeno.

Rusi su svjesni svojeg problema s huliganima, ali problem je što to nisu klasični huligani, poput onih u Engleskoj koji svoje frustracije rješavaju iskaljivanjem na protivičkoj grupu i klasičnom ‘štemanju’ po zabačenim uličicama. Ruski huligani više nalikuju na kakvu dobroorganiziranu paravojnu postrojbu. Po cijele dane samo treniraju poput Spartanaca, bilo da su u teretani i pumpaju snagu ili u ringu izučavaju borilačke vještine, a usavršavaju i taktike kretanja po ulicama, vježbaju zasjede i da ne nabrajamo, shvatili ste na kojoj su razini ruski huligani. Isto tako, redovito imaju organizirane tučnjave po šumama koje uredno dokumentiraju i objavljuju na društvenim mrežama.

E sada, Lebedev misli kako ima riješenje za suzbijanje huliganstva. Naime, njegov je prijedlog da se huliganstvo proglasi sportom, odnosno da se legalizira, prenosi Mirror. Već je osmislio i pravila koje naziva ‘draka’ ili ‘tučnjava’ u kojima bi se odvijale borbe 20 na 20. Oružje se ne smije koristiti, a tučnjave bi se održavala u velikim arenama. Lebedev smatra kako bi to pomoglo pri suzbijanju nasilja na ulicama Rusije.

Na svojoj službenoj stranici Lebedev tvrdi kako bi to smanjilo agresiju kod navijača i kako bi to mogla biti dobra lekcija Englezima koje smatra lošijim borcima. Podsjetimo, Lebedev, inače član ruskog nogomtnog saveza, ranije je u vrijeme Eura 2016. godine kada su Rusi brutalno mlatili Engleze na ulicama Marseillea, napade ruskih huligana komentirao statusom na Twitteru u kojem je poručio: ‘Bravo, samo tako nastavite’. Isto tako, ne krije da je prijatelj zloglasnog ruskog huligana Alexandera Shprygina kojeg su prošle godine deportirali iz Francuske.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI