MOGU LI VATRENI PROĆI SKUPINU? Modrić je umoran, a jedan igrač trebao bi imati prednost pred Kovačićem

hns

Vatreni u utorak navečer igraju utakmicu godine. Kad je najavljivao Euro izbornik Zlatko Dalić govorio je da samo želi proći skupinu.

Sada se to čini kao “podvig svih podviga”, jer ispred Hrvatske je reprezentacija koju nikad nismo pobijedili. A k tome igramo kod njih, na stadionu gdje ne znamo za osvajanje sva tri boda.

Kakvu ćemo taktiku vidjeti? Zlobnici će možda reći da bi trebalo biti lakše, jer igramo u večernjem terminu, prvi put na prvenstvu. Hrvati vole “pimplati”, dominirati na loptu, a o tome će ovisiti količina trke, trke bez lopte i to je nešto čega nije bilo u izobilju na ovom prvenstvu.

Škotska na papiru igra 3-5-2, ali to je većim dijelom zapravo 5-3-2 zbog “opreznijeg pristupa” i to je ono što je donosilo uspjeh protiv tehnički superiornije Hrvatske. Dvije pobjede, dva remija, sve je to na kontu Škota iz četiri ogleda s Vatrenima.

I zato će “trka” biti ključni faktor protiv Škotske, jer vidjeli smo da niti Englezi nisu uspjeli do bodova. Može li to ova Hrvatska?



Dosta je igrača koji “dišu na škrge”. Vrsaljko je odigrao dvije utakmice unutar pet dana, što je nakon tri mjeseca neigranja i tri godine zdravstvene kalvarije ipak veliki napor. Izbornik mora s igračem procijeniti je li njegova fizička moć dovoljna da bude na razini škotske agresije.

Svježine nema niti Luka Modrić. S više od 70 nastupa u godini, a i 35 godina na kontu, sve je jasno, ali Dalić se ne smije kockati i ostaviti svog dragulja na klupi. Opcija je da ga rastereti defenzivnih akcija, pa je Brozović idealniji kandidat od Kovačića. S obzirom na agresivnost Škota, možda je izbor odmorenog Brozovića na šestici i Vlašića na desetki bolja opcija?

Facebook Comments

Loading...
DIJELI