Modrić u najboljoj jedanaestorici svijeta, Ronaldo najbolji na svijetu! No, glasanje je izazvalo dosta polemika, bilo je čak i bizarnih

Facebook

U idealnu momčad tako su upali, C. Ronaldo, Kroos, Ramos i Marcelo iz Reala, potom iz Barcelone, Messi, Suarez, Iniesta i Pique, te iz Bayerna Manuel Neuer i Juventusov Dani Alves.

Već drugu godinu za redom Luka Modrić izabran je u FIFA-inu momčad godine. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije našao se u odabranom društvu u kojem dobar dio idealne jedanaestorice čine igrači Real Madrida kojih je uz Modrića još četvero. Uz njih našla se još Barcelonina četvorka te po jedan igrač iz Bayerna i Juventusa.

U idealnu momčad tako su upali, C. Ronaldo, Kroos, Ramos i Marcelo iz Reala, potom iz Barcelone, Messi, Suarez, Iniesta i Pique, te iz Bayerna Manuel Neuer i Juventusov Dani Alves. Veliko je iznenađenje što se na popisu nije našao Antoine Griezmann, ali umjesto njega je ipak upao Luis Suarez.

“Zadovoljan sam što sam dvije godine za redom uvršten u najbolju jedanaestoricu. Zahvalio bi svima koji su glasali za mene i stavili me među ove sjajne igrače”, kazao je Luka u Zurichu gdje se dodjela nagrada i održala. Uz to je napomenuo kako mu je najdraži moment u 2016. godini bilo osvajanje Lige prvaka s Realom.

No, kakva bi to dodjela nagrada bila da se nisu stvorile polemike. Jasno, dosta diskusije bilo je oko glasanja za odabir najboljeg igrača svijeta. Tu je titulu, očekivano, odnio C. Ronaldo, ali kada je procurio popis glasanja vidjelo se kako neki nisu bili baš objektivni, štoviše, neki su glasali dosta bizarno.

Primjerice, Modrić i Ronaldo, kao i još mnogi drugi, dali su svoje glasove veoma objektivno, dobro, donekle objektivno. Luka je glasao za Ronalda, Messija i Balea, dok je Ronaldo glasao malo privrženije klubu, to jest za Balea, Modrića i Ramosa. Eto, čak je i hrvatski izbornik, Ante Čačić glasao objektivno, to jest, za Ronalda, Messija i Modrića, no, ima i onih koji se nisu mogli oduprijeti subjektivnosti pa čak i sebičnosti.

Izbornik Čilea jedini je ponudio samo jednog kandidata premda je mogao tri, on glasao samo za Alexisa Sancheza i tim unikatnim glasanjem smjestio među bizarne. Nešto bolji, ali svejedno subjektivni bili su Nijemci koji uredno glasali samo za Nijemce. Izbornik Low glasao je za Kroosa, Ozila i Neuera, dok je Neuer glasao za Kroosa, Ozila i Lewandowskog. Christoph Daum, izbornik Rumunjske, također je glasao samo za Nijemce, glasove je dao Kroosu, Ozilu i Neueru. Neobično je glasao i izbornik Malte, Mifsud, koji je svoje glasove podijelio Iniesti, Neymaru i Sanchezu, a Somalijski je pak uvrstio dva golmana, glasao je za Buffona, Iniestu i Neuera, a bilo je još dosta onih koji C. Ronalda i Messija nisu prepoznali kao najbolje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI