MODRIĆ POKAZAO SPALJENU KUĆU: Fotografirao se s ocem na mjestu gdje su mu ubili djeda

Foto: Instagram

Luka Modrić uživa u itekako zasluženom odmoru. Nakon naporne sezone odmara se u svom kraju, na zadarskom području, a sad je, nakon morskih radosti, izabrao i posjet tamošnjem zaleđu…

Tako je s ocem Stipom posjetio kuću u kojoj je odrastao. Naime, ta je kuća, kao što se vidi i na fotografiji, spaljena, a dogodilo se to još – tijekom rata.

Upravo svoje najranije godine života, djetinjstvo, Luka pamti iz razdoblja kad je živio u Modrićima kraj Zatona Obrovačkog.

No u prosincu 1991. godine dogodilo se nešto strašno, što je itekako utjecalo na malog Luku, naime pobunjeni Srbi iz područja tzv. Krajine probili su se prema njegovom selu i tamo ubili Lukinog djedu, a kuću spalili.

Uspjeli su sahraniti djeda i potom pobjeći iz sela, poznato je da su se Modrići nakon tog događaja kao izbjeglice smjestile u hotel na zadarskom području.



I to je počela jedna od najljepših priča, unatoč golemoj tragediji, obiteljskoj. Naime kako je taj hotel bio blizu stadiona Zadra, maleni Luka krenuo je na treninge i ostalo je – povijest.

A povijest je i ova fotografija, od života u ovom surovom kraju, preko ratnih strahota, do krajnjih zvijezda, statusa najboljeg nogometaša svijeta u jednom trenutku. Sve je to zaslužio napornim radom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luka Modric (@lukamodric10)

Facebook Comments

Loading...
DIJELI