MODRIĆ I DRUŠTVO ŽELE SRUŠITI GRAĐANE ZA NOVO FINALE: Evo gdje možete gledati spektakl s Etihada

Foto: Guliver Images

Prepun hvale na račun nogometaša Real Madrida, suparnika njegovog Manchester Cityja u polufinalu Lige prvaka, je trener kluba iz Manchestera Josep Guardiola.

Večeras s početkom u 21:00 na Etihadu će ove dvije momčadi odigrati prvi polufinalni ogled, a Manchester City i ove sezone sanja premijerni naslov u ovom elitnom natjecanju.

“Nama trebaju dvije iznimne utakmice protiv Reala ako želimo proći dalje. Ako se mora natjecati naša povijest s njihovom onda nemamo nikakve šanse. No, ovo je borba 11 na 11 te naravno da imamo šanse za prolaz”, rekao je Guardiola. Za prvi polufinalni susret Guardiola neće moći računati na suspendiranog Joao Cancela.

Inače, Manchester Cityju je ovo treći nastup u polufinalu, u posljednjih sedam sezona, a na konačnu pobjedu još uvijek čekaju.

“Pokušat ćemo biti svoji u obje utakmice protiv Reala. Igrati kako inače igramo, ali moram priznati da nam je čast što u polufinalu igramo protiv takve ugledne momčadi kao što je Real. Uopće nije potrebno naglašavati koliko imamo jakog suparnika preko puta sebe”, dodao je Guardiola.



Trener nogometaša madridskog Reala Carlo Ancelotti pak s druge strane je naveo da je presretan što je momčad u polufinalu Lige prvaka nakon niza kritika s kojima su se morali boriti. Madridski Real, inače pobjednik ovog natjecanja čak trinaest puta u povijesti, gostuje kod Manchester Cityja u prvom polufinalnom ogledu.

“Za dvije se momčadi nitko nije nadao da će biti u polufinalu Lige prvaka, a to su Villarreal i Real Madrid”, rekao je Ancelotti pa nastavio: “Dobro se sjećam što su govorili mnogi stručnjaci na početku sezone. Nisu nam baš bili skloni, ali mi smo u polufinalu. Isto tako, do sada smo izbacili dva favorita, PSG i Chelsea. Definitivno se osjećamo sposobnima obavljati kvalitetno posao i dalje”, rekao je talijanski stručnjak.

“Ovaj dres madridskog Reala je sigurno odgovornost, ali je i naša prednost u odnosu na brojne suparnike koji nas ipak drugačije gledaju. Ja mogu reći da se svi moji igrači osjećaju posebno kada nose dres Reala. Osjećaju da mogu i moraju osvojiti sve. Tako pristupamo ovom polufinalu i završnici Lige prvaka”, rekao je trener Reala u najavi prve polufinalne utakmice.

Real i Man.City već su se jednom susreli u polufinalu i to u sezoni 2015/16 kad je uspješniji bio Real. Prva utakmica u Manchesteru završila je 0:0 dok je  Madridu Real slavio s 1:0 i plasirao se u finale koje je kasnije i osvojio protiv svog gradskog rivala Atletico Madrida.

City je pa uzvratio u sezoni 2019/20  u osmini finala U obje utakmice s 2:1 su bili bolji Građani. Real je tada s klupe vodio Zinedine Zidane.

Ukupno su se ove dvije momčadi susrele šest puta i statistika je potpuno izjednačena. Obje momladi imaju dvije pobjede  i a dva susreta su završila neodlučeno uz gol-razliku 7:7.

Prijenos utakmice možete iz Manchestera možete gledati na Areni Sport od 21. sat. Emisija uoči utakmice počinje sat vremena ranije.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI