MODRIĆ ASISTENT ZA POBJEDU REALA: Utakmicu obilježio sporni crveni karton! City rutinski protiv Borussie M

screenshot

I večeras su jednako kao i sinoć u utakmicama osmine finala nogometne Lige prvaka slavile gostujuće momčadi.  Man. City je slavio kod Borussije Monchengladbach 2:0 a Real Luke Modrića s minimalnih 1:0 protiv Atalante u Bergamu.

Gladbach je susret protiv Man.Citya igrao u Budimpešti zbog restrikcija u Njemačkoj vezanih za koronavirusa. To se sigurno odrazilo na njih jer ipak nisu igrali na svom domaćem stadionu što je City iskoristio i na kraju stigao do pobjede i nastavio svoje čudesan niz pobjeda.

Engleska momčad je od samog početka držala incijativu na sredini terena, a do prednosti su došli u 29. minuti. Cancelo je odlično centrirao s lijeve strane, a pogodak glavom za 1:0 postigao je Bernardo Silva.

Na prvu iduću priliku čekalo se do 54. minute. Gabriel Jesus je izašao sam ispred gola domaćih, ali je predugo čekao i jedan od igrača Gladbacha je uspio da izblokira njegov udarac.

Njemački predstavnik je prvu veliku šansu imao u 63. minuti. Sjajno je zaprijetio Plea, ali lopta odlazi tik pored lijeve stative Manchester Cityja.



Kazna za promašaj stigla je dvije minute kasnije. Ovaj put Bernardo Silva je bio asistent, a gol za 2:0 postigao je Gabriel Jesus.

Građani su na kraju slavili sa 2:0 i došli  su na korak od plasmana u četvrtfinale Lige prvaka. Uzvrat na Etihadu je na rasporedu 16. ožujka.

U Bergamu je Atalanta ugostila Real Madrid i od 17. minute igrala s igračem manje zbog isključenja Freulera. No, gosti su brojačnu prednost uspjeli iskoristiti tek u 86. minuti kad je Francuz Ferland Mendy preciznim udarcem s dvadesetak metara pogodio lijevi donji kut domaćeg gola.

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu i bio jedan od istaknutijih pojedinaca u pobjedničkoj momčadi, a Mario Pašalić je za Atalantu igrao od 30. minute kad je zamijenio ozlijeđenog Zapatu.

Uzvrat u Madridu na stadionu Alfredo di Stefano bit će odigran 16. ožujka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI