Mirjana Lučić promarširala do četvrtfinala Australian Opena: Hrvatska veteranka ozljeđena svladala 13 godina mlađu protivnicu

en.wikipedia.org

Mirjana je meč odradila pod ozljedom lijeve noge, ali ni to joj nije bila prepreka i za 70 minuta je porazila mlađahnu Amerikanku.

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni izborila je mjesto u četvrtfinalu Australian Opena svladavši 21-godišnju Amerikanku Jennifer Brady sa 6:4, 6:2. Mirjana je meč odradila pod ozljedom lijeve noge, ali ni to joj nije bila prepreka i za 70 minuta je porazila mlađahnu Amerikanku.

Lučić-Baroni je dominirala cijelim mečem, a serijom sjajnih udaraca stigla je u sedmom gemu do breaka koji joj je biovoljan za osvajanje prvog seta. U nastavku je Mirjana ponovo mučila protivnicu sjajnim udarcima, nakon razmjene breakova na otvaranju meča, u petom gemu Brady je napravila dvije dvostruke pogrešeke i dozvolila Lučić-Baroni novi break. Serijom od pet uzastopnih gemova Mirjana je nakon 70 minuta meča nadigrala protivnicu i po prvi se puta plasirala u četvrtfinale Australian Opena.

Hrvatska veteranka je dvoboj završila sa 35 ‘winnera’, čak 24 više od svoje suparnice, a time je nadoknadila duplo više napravljenih neforsiranih pogrešaka (24-12) nego što ih je imala Brady. Lučić-Baroni je iskoristila četiri od sedam prilika za ‘break’, a Brady tek jednu od šest.

Lučić-Baroni u noći s ponedjeljka na utorak prvo igra četvrtfinale parova, a noć kasnije će pokušati i u pojedinačnoj protiv bolje iz dvobona Pliškova-Gavrlilova.

Spomenimo još kako je Ivan Dodig također prošao u četvrtfinale parova i to s novim partnerom Španjolcem, Marcelom Granollersom. U osmini su svladali Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela sa 7:5, 7:6. Baš je s Melon Dodig osvojio Roland Garros 2015. i igrao je polufinale Australian Opena



Dodig i Granollers će u četvrtfinalu igrati protiv najuspješnijeg para svih vremena, američkih blizanaca Boba i Mike Bryana, koji su sa 6-3, 7-6  nadigrali hrvatsko-američki par, Nikolu Mektića i Briana Bakera.

Ivana Dodiga još čeka i nastup u 2. kolu mješovitih parova do kojeg je stigao sa svojom partnericom, Indijkom Saniom Mirzom, s kojom je prošle godine bio finalist u Roland Garrosu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI