Mirjana je na Australian Openu zaradila pet puta više nego 1999. godine na Wimbledonu!

Twitter: Australian Open

Mirjana je s turnira izašla kao pobjednica, iako nije došla do finala, a dobila je i sasvim zasluženu novčanu nagradu organizatora.

Hrvatska tenisačica, ma teniska senzacija kako ju od sada vrijedi zvati, Mirjana Lučić-Baroni, dogurala je do polufinala Australian Opena gdje je ispala od najbolje tenisačice svih vremena, Serene Williams. Ipak, Mirjana je s turnira izašla kao pobjednica, iako nije došla do finala, a dobila je i sasvim zasluženu novčanu nagradu organizatora.

Mirjani će pripasti 980 tisuća australskih dolara koje je zaradila igrajući u pojedinačnom natjecanju i u parovima. Svojim nastupima u singlu zaradila je 900 tisuća australskih dolara, a u parovima je zaradila 80 tisuća za igru u četvrtfinalu. Kada bi se to preračunalo u kune, Lučić-Baroni je zaradila oko pet milijuna kuna.

Usporedi li se to s njezinom zaradom na Wimbledonu 1999. godine, Lučić-Baroni je zaradila gotovo četiri milijuna kuna manje, odnosno, zaradila je 145 tisuća američkih dolara. Mirjana je u svega dva tjedna u Melbourneu zaradila pravo čudo i osigurala si zasluženu zaradu. Sve to ima dodatnu dimenziju kada se u obzir uzme činjenica da je Mirjana, kako je sama kazala, igrala i mečeve za 55 dolara.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI