MILI POLJIČAK ODUŠEVIO I POTPUNO NAMUČI BIVŠEG OSVAJAČA UMAGA! Cecchinato za pobjedu drhtao do kraja

Foto: GORAN SEBELIC Cropix

Mili Poljičak nije uspio pobijediti na premijeri ATP turnira Plava Laguna Croatia Open u Umagu, već je sa 6:1, 5:7, 6:2 bolji od njega bio talijanski tenisač Marco Cecchinato. Talijan, trenutačno 151. tenisač na svijetu, prije četiri godine igrao je polufinale Roland Garrosa, a ujedno je istog ljeta osvojio turnir u Umagu.

Poljičak, ovogodišnji juniorski pobjednik Wimbledona, odigrao je premijerni meč na ATP Tour razini. I to iskustvo prilično je, ako ne i potpuno, utjecalo na tijek i ishod ovog meča koji je trajao gotovo tri sata. Meč je Cecchinato otvorio s 5:0, a time uskoro i osigurao vodstvo od 1:0 u setovima. Inače, Poljičak je mogao daleko bolje proći u tom prvom setu jer se većim dijelom vodila izjednačena borba, a u prva dva servis-gema Talijana Poljičak je imao, ali i propustio svih pet break-prilika.

Niz preokreta u drugom setu

Prvi set je ipak otišao uvjerljivo na stranu Talijana, ali je Poljičak spremno dočekao drugu dionicu te poveo 2:0. Servirao je potom za 3:0 u gemu koji je maratonski trajao, ali talijanski tenisač je ipak uspio vratiti break zaostatka i smanjiti na 1:2.

Dogurao je potom Poljičak nekako do 3:3, ali i izgubio iduća dva gema u nizu. Kod 3:5 je juniorski pobjednik Wimbledona spasio tri meč-lopte, a nada se posve razbuktala kada je napravio break za 5:5. Tu nije bio kraj preokreta već je Poljičak zaokružio niz od četiri gema te je iskoristivši šestu set-loptu dobio drugu dionicu 7:5.

Svaki uvodni gem trećeg seta bio je velika i izjednačena borba. Poljičak je u toj borbi dobio prvi gem, ali i izgubio idućih pet u nizu, čime je pobjednik ovog meča riješen.



Odmah nakon meča i poraza Mili Poljičak je kazao:

“Jako sam sretan i zadovoljan svojim debijem u singlu na ATP turniru. Mislim da su mi za pobjedu falile nijanse, iskustvo je prevagnulo. Nemam za čime žaliti, dao sam sve od sebe, svoj maksimum u ovom trenutku. Ovo je pozitivan meč za mene”, rekao je Poljičak nakon meča i dodao:

“Prvi set je bio najlošiji s moje strane, tako da bih, kad bi to bilo moguće, vratio taj početak. No, nemam za čime žaliti. Odigrao sam odličan meč, na visokom nivou, s igračem koji je vrhunski tenisač na zemlji. Odigrao prije četiri godine polufinale Roland Garrosa i osvojio Umag.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI