MIAMI NA KORAK DO FINALA! Boston skoro preokrenuo a onda se ukazao Herro

Miamijev 20-godišnji novak Tyler Herro postigao je 37 koševa i bio najzaslužniji za pobjedu Heata 112-109 nad Boston Celticsima, kojom je momčad s Floride povela sa 3-1 i došla na korak do plasmana u finale doigravanja za NBA prvaka.

Miami je vodio većim dijelom utakmice, a kad je 56 sekundi prije kraja Herro položio za 107-98, činilo se da za Boston više nema povratka. No, tricama Jaysona Tatuma i Jaylena Browna Celticsi su 16 sekundi prije kraja došli na samo tri poena zaostatka (104-107).

Tada je ponovno Herro pogodio dva slobodna bacanja i donio Miamiju pet koševa prednosti, da bi devet sekundi prije kraja Kemba Walker izborio i pogodio tri slobodna bacanja za 107-109. U posljednjih šest sekundi je Jimmy Butler pogodio tri od četiri slobodna bacanja i osigurao pobjedu svojoj momčadi, koja će za dva dana moći izboriti mjesto u NBA finalu.

Tyler Herro je za 37 koševa iz igre gađao 14/21, za tricu 5/10, a uz to je imao i šest skokova te tri asistencije. Jimmy Butler je postigao 24 koša uz devet skokova, a Goran Dragić se zaustavio na 22 poena pogodivši tricu u završnici utakmice za vodstvo 105-98. Centar Bam Adebayo je postigao 20 koševa uz 12 skokova i četiri asistencije.

Jayson Tatum je sa 28 koševa bio najbolji strijelac Bostona, iako je u prvom poluvremenu ostao bez ijednog ubačaja. Jaylen Brown je postigao 21 koš, a Kemba Walker 20. Celticsi su izgubili čak 19 lopti, 11 više nego Miami, u čemu leži ključ poraza kojim su došli na rub ispadanja iz doigravanja.



Miami je po 12. put u svojoj povijesti poveo sa 3-1 u seriji doigravanja na četiri pobjede, a u svih 11 prijašnjih slučajeva su na kraju trijumfirali.

U noći s četvrtka na petak (3 sata ujutro) na rasporedu je četvrta utakmica finala Zapadne konferencije, u koju Los Angeles Lakersi ulaze s vodstvom 2-1 protiv Denver Nuggetsa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI