Messiju na velikom podvigu stigla čestitka: ‘Predivan je osjećaj gledati te; hvala ti što usrećuješ ljude’

Wikipedia

Argentinski nogometni čarobnjak Lionel Messi postigao je uz sve dosad ostvareno i osvojeno u karijeri još jedan veliki i nesvakidašnji podvig. Postigao je 700-i gol u svojoj velebnoj karijeri. Na tom čarobnom  postignuću čestitao mu je legendarni Brazilac Pele preko društvene mreže.

“Lea Messija ne treba predstavljati. Neumoran, čudesan i briljantan. Prekrasno je gledati te kako igraš. Dobro došao u klub od 700 golova. Hvala ti što donosiš sreću ljudima koji te gledaju”, napisao je Pele na Instagramu.

Pele je u svojoj karijeri postigao je 767 golova i nalazi se na 3. poziciji elitne liste i zna kakav je osjećaj probiti granicu od 700 golova. Pele je kao što je poznato i trostruki svjetski prvak s Brazilom a uz Maradonu i Messija smatra se najvećim nogometašem u povijesti.

Osim Pelea i Messija u odabranom društvu 700 plus je još pet igrača. Od aktivnih tu je naravno  samo Cristiano Ronaldo koji je postigao 727 golova, ali u karijeri je odigrao preko 100 utakmica više od Messija. Prvi na listi je Josef Bican s 805 golova, a tu su još i Romario (772), Ferenc Puskas (746) i Gerd Muller (735)

Facebook Comments



Loading...
DIJELI