MESSI SEDMI PUT OSVOJIO ZLATNU LOPTU! Čudesni Argentinac iza sebe ostavio Bayernov stroj Roberta Lewandowskog

Screenshot: Instagram/Lionel Messi

Argentinac Lionel Messi dobitnik je Zlatne lopte, najvećeg individualnog priznanja u svijetu nogometa, u izboru France Footballa. Drugo mjesto pripalo je Poljaku Robertu Lewandowskom, a treće Talijanu Jorginhu.

Messiju je to sedmi naslov najboljeg na svijetu i drugi zaredom (2009., 2010., 2011., 2012., 2015., 2019. i 2021.). Prošle godine dodjela Zlatne lopte se nije niti dodjeljivala zbog pandemije.

Messi je ove ljeta kao kapetan Argentine osvojio Copa Americu, svoj prvi veliki trofej s reprezentacijom i to je vjerojatno prevagnulo da i ove godine bude najbolji.



Messi je proglašen i najboljim igračem Copa Americe na kojoj je dijelio titulu najboljeg strijelca s četiri pogotka, no dodao je još pet asistencija. U Barceloni momčadski nije imao uspješnu sezonu, no i u takvoj je situaciji s 30 pogodaka bio najbolji strijelac La Lige.

“Velika je čast boriti se s Lewandowskim. Mislim da si bio pobjednik prošle godine i da ti je France Football trebao dati nagradu”, rekao je Messo po primitku nagrade.

“Nevjerojatan je osjećaj biti opet ovdje. Prije dvije godine sam mislio da mi je to zadnja nagrada, a evo me opet ovdje. Jako sam sretan, jako uzbuđen i spreman se boriti za nove izazove. Ne znam koliko mi je još ostalo od karijere, ali nadam se da ću moći još dugo. Želim zahvaliti suigračima u Barceloni PSG-u, a posebno onima u reprezentaciji.”

Messi je i dodao kako je najveći dio ove nagrade upravo uspjeh s voljenom Argentinom na Copa Americi.

“Osvojio sam ovu nagradu. Imao sam osjećaj da mi nešto nedostaje ove sezone i evo uspio sam to postići. Velik dio ovog trofeja je zbog toga što smo postigli na Copa Americi i zato hvala svim suigračima. Ovo je i vaš trofej. Ovdje su mi i žena, djeca, otac i majka”, rekao je oduševljeni Messi.

Napadač Manchester Uniteda i Portugala Cristiano Ronaldo je šesti listi najboljih na svijetu, Kylian Mbappe deveti, a Neymar tek 16. Naš Luka Modrić završio na 29. mjestu u izboru za najboljeg igrača na svijetu.

Gianluigi Donnarumma izabran je za najboljeg golmana svijeta. Drugo mjesto pripalo je golmanu Chelseaja i Senegala Edouardu Mendyju, dok je na trećem mjestu golman Atletico Madrida i Slovenije Jan Oblak.

Nogometašica Barcelone i Španjolske Alexia Puellas osvojila je Zlatnu loptu među nogometašicama.

Pedri iz Barcelone je najbolji mladi igrač svijeta, drugo mjesto na listi najboljih mladih igrača osvojio je Jude Bellingham iz Borussije Dortmund, dok je treći Jamal Musiala iz Bayerna.

Recimo još na kraju da je  Chelsea je dobio nagradu za momčad godine. Ova nagrada se dodjeljuje prvi put, a dobio ju je osvajač Lige prvaka i osvajač europskog Superkupa.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI