MESSI SE UKAZAO I POSTAO SPASITELJ! U utakmici punoj prekršaja Argentina se iskoprcala u drugom poluvremenu

Foto: Peter Dovgan/ Guliver Image

Iako bi zlobnici mogli reći da je to spas u zadnji tren, Argentina je zaslužila pobjedu protiv Meksika, u jednoj oštroj i beskompromisnoj utakmici punoj prekršaja. Argentina je držala kontrolu utakmice, a sve je rješila u nastavku, najprije golom Lionela Messija u 64. minuti, da bi potom na Messijevu asistenciju zabila i spektakularni drugi gol, koji je djelo  Enzo Fernandez.

Kako i priliči vrućem latinoameričkom temperamentu svjedočili smo gruboj, oštroj, pa čak i prljavoj utakmici, ali ulog je bio veliki za obje reprezentacije, te je strah od eliminacije već u skupini natjerao oba trenera da budu dosta oprezni u obrani.

Argentina je u prvome dijelu bila nešto aktivnija, ali njezina blaga dominacija nije urodila velikim prilikama, tek pokušajima iz prekida nakon brojnih prekršaja. Talijanski sudac Daniele Orsato zbog grubosti i namjernih prekršaja morao je biti dobro fokusiran na zbivanja na terenu, što je i dobro činio.

Meksiko je s druge strane namjeravao pustiti Argentinu da napadne, pa potom udariti iz protunapada, ali to mu nije uspijevalo, a ako bi netko od Meksikanaca pobjegao bio bi brzo zaustavljen prekršajem. U nastavku se očekivalo da će barem Argentina preuzeti veći rizik…

Napadačke namjere Argentine uistinu su se u drugome dijelu isplatile. Angel Di Maria je u 64. minuti uputio upotrebljivo nabacivanje ispred kaznenog prostora, tamo je čekao Messi, koji je zaustavio loptu, namjestio je na lijevu nogu, a zatim je uslijedio snažan i precizan udarac za 1-0. Inače, sjajan meksički vratar Guillermo Ochoa nije mogao ništa učiniti.

Kako se Meksiko otvorio tako je bilo više prostora za Argentince, pa je utakmica u 87. minuti i zaključena. Messi je sjajno asistirao Fernandezu, a taj mladi igrač je sjajnim felšom prevario meksičkog vratara i zabio loptu u mrežu. S dva sjajna poteza Messija utakmica je odlučena.

Argentina sada ovisi sama o sebi jer je u prigodi da u zadnjoj utakmici protiv Poljske izbori plasman u osminu finala natjecanja. Prva u skupini C je Poljska sa četiri boda, Saudijska Arabija i Argentina imaju po tri boda, a Meksikoje na začelju s jednim bodom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI