Matteoni: ‘Dalića ne opterećuju financije, njega smetaju odnosi u HNS-u’

screenshot

Sportski novinar Robert Matteoni gostovao je u emisiji Studio 4 HRT-a gdje je govorio o tome što nakon ovog velikog povijesnog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije.

Izbornik Zlatko Dalić navodno je već dobio izdašne ponude iz Kine i Južne Koreje. Prema pisanju medija radio se o iznosima od oko pet milijuna eura.

“Mislim da u kontekstu Zlatka Dalića razgovaramo o jednoj osobi u dvije verziji. Pričamo o Zlatku Daliću koji je došao na kormilo reprezentacije nakon smjene Ante Čačića i preuzeo igrače u najgorem mogućem trenutku i drugi je Zlatko Dalić koji je ostvario najvažniji rezultat u povijesti sportske Hrvatske. Hoće li Dalić ostati ja iskreno ne znam. Mislim da su šanse 50:50, naime Dalić nije opterećen tim financijskim aspektom jer će financijska ponuda doći sada ili kasnije. Zlatka Dalića opterećuju neki drugi odnosi u Hrvatskom nogometnom savezu, odnosi koji su doveli do toga da se raspravlja o njegovom statusu nakon američke turneje kada se vrlo ozbiljno u nekim krugovima HNS-a raspravljalo o njegovoj smjeni,. Mislim da njemu više znači da ima potpunu potporu i da on bude čelnik strategijskog programa u sljedećih nekoliko sezona”, rekao je Matteoni.

Kad bi se sve to posložilo Dalić bi bez obzira na vanjske bogate ponude ostao izbornikom, uvjeren je Matteoni. Kako je Hrvatska sve bolje igrala tako je sve više igrača dobivalo na cijeni. Oni najzanimljiviji za velike klubove su Ante Rabić i Ivan Perišić.

“Od igrača koji je do jučer bio dvojben Rebić je postao jedan od moćnijih igrača i koji će na tržištu sigurno će postići ogromnu cijenu. Što se tiče Perišića, on je krenuo slabo na ovom turniru i bilo je dosta dvojbi o njemu u domaćoj javnosti, ali i u inozemnoj. No onda se dogodilo to što se dogodilo i situacija se promijenila. Hrvatski igrači su bili cijenjeni i prije ovog prvenstva, a ovaj uspjeh je to samo potencirao”, objasnio je Matteoni.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI