MARKO LIVAJA JUNAK AEKA: S dva pogotka odveo AEK u finale grčkog kupa

Hrvatski nogometaš Marko Livaja junak je uzvratnog dvoboja polufinala grčkog Kupa između AEK-a i Arisa. AEK se plasirao u peto finale za redom nakon infarktne završnice u kojoj je Livaja prvo postigao pogodak u dubokoj nadoknadi nadoknadi vrmena. U 96. minuti je pucao prema glavom prema golu ali je golman Arisa odličnom reakcijom zadržao mrežu netaknutu. Na njegovu nesreću lopta je pala pred hrvatskog nogometaša koji ne propušta pogoditi za 2:1 pored nemoćnog Juliana na vratima domaćina.

AEK je u prvom susretu slavio s 2:1 i u Solun je doputovao s pogotkom prednosti. Aris je nadoknadio zaostatak u 57. minuti golom Argentinca Daniela Mancinia, a Francuz Nicolas Diguiny u trećoj je minuti sudačke nadoknade doveo Aris pred vrata finala, pogodivši za 2:0.

U produžecima je ponovno bio koban povremeni hrvatski reprezentativac. Za prolaz u finale grčkog kupa pogodio je nakon sjajne akcije u 102. minuti prvog produžetka. Livaja je prizemnim udarcem pogodio golmanov desni kut i tako s konačnih 2:2 osigurao finale solunskoj momčadi.

Livaja je ove sezone zabio 14 golova, pri čemu četiri u posljednje četiri utakmice.

U posljednjim trenucima susreta gostima su isključena čak tri igrača. U prvoj minuti nadoknade ‘pocrvenio’ je Mantalos, minutu kasnije Simoes, a u 120+4 i Oliveira.



Momčad Massima Carrere u finalu će igrati protiv Olympiakosa koji je pobijedio PAOK s 2:0, nakon što je u prvom susretu izgubio 2:3.

Pogotke možete pogledati OVDJE.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI