MANŽO JE PONOVO U STAROM DRUŠTVU! Legenda postala član Stručnog stožera, pa se o svemu i sam oglasio

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Mario Mandžukić ponovno je dio Vatenih! Velika je to vijest koju je potvrdio i HNS na svojim stranicama.

Nakon načelnog dogovora s izbornikom Zlatkom Dalićem o priključivanju stožeru A reprezentacije, Mario Mandžukić danas je i formalno dogovorio suradnju s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem te je imenovan trenerom u stručnom stožeru Vatrenih.

Mandžukić se priključuje stručnom stožeru Zlatka Dalića nakon što je ovoga ljeta okončao impresivnu igračku karijeru, koja uključuje 89 nastupa i 33 gola za Vatrene te srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Izvanrednu klupsku karijeru posebno su obilježila razdoblja u Bayernu i Juventusu s kojima je osvojio po osam velikih titula, ukupno čak 23 u bogatoj karijeri. S Bayernom je osvojio Ligu prvaka 2013. godine, zabivši pogodak u finalu, dok 2017. godine Juventusu u finalu nije bio dovoljan njegov spektakularan pogodak “škaricama”, objavio je HNS na svojim stranicama.

O svemu se oglasio i sam Mandžukić. “Hvala izborniku Daliću i predsjedniku Kustiću na povjerenju. Sve smo lako dogovorili oko suradnje kojoj se jako radujem, Znam koliko mi je reprezentacija značila kao igraču i tu strast i iskustvo želim prenijeti i na nove generacije. Sjajno je što smo osigurali izravan plasman na SP u Katar te imamo godinu dana mira da se kroz prijateljske susrete i Ligu nacija dobro pripremimo. S puno odgovornosti, želje i ambicije ulazim u ovaj posao te ću dati sve od sebe da pomognem izborniku, kolegama i stožeru te cijeloj reprezentaciji”, kazao je Mandžo o svojoj novoj funkciji.

“Uvijek sam tvrdio da Vatreni trebaju ostati blizu reprezentacije i zato mi je drago da je Mario opet s nama. U razgovoru s njim sam se uvjerio koliko je preda, zainteresiran i voljan pomoći. Mislim da njegovo iskustvo može biti od velike pomoći našim igračima, posebno onim mlađima. Dobili smo veliko pojačanje u stožeru jer znam s koliko truda Mario pristupa svemu u životu”, rekao je izbornik Zlatko Dalić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI