MANDŽUKIĆ NIJE ZABORAVIO SLAVONIJU: Njegova donacija utrostručila je proizvodnju vizira

HNS

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić pridružio se brojnim sportašima koji su u vremenu pandemije, donacijom zdravstvenom sustavu i svim dionicima borbe protiv opake bolesti odlučili pomoći.

Igrač katarskog El-Duhaila i svjetski doprvak iz Rusije donirao je materijal za izradu vizira Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Vinkovcima, prenosi lokalni portal Cibalia.info.

“U ime učenika i nastavnika Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci i svoje osobno ime, od srca zahvaljujem Mariju Mandžukiću na velikodušnoj donaciji. Donacija našeg vatrenog Slavonca, Super Marija omogućit će daljnju proizvodnju vizira za heroje, zdravstvene radnike u bolnicama širom Hrvatske! Tehnička škola nastavlja proizvodnju u tri smjene uz veliki vjetar u leđa našeg Mandže! Hvala”,  napisao je na svom Facebook profilu direktor škole Mate Vukušić.

U toj školi s proizvodnjom zaštitnih vizira započelo se prije dva tjedna. Na ideju je došao profesor računalstva i elektroskupine predmeta Danijel Pobi koji je ideju preuzeo od jedne češke firmi.

Na počecima proizvodnje kapacitet je bio 15 komada, a sada je taj broj porastao jer su neke ustanove ustupile svoje printere potrebne za izradu maski. Zahvaljujući daljnjim donacijama ljudi su nabavili i nekoliko novih printera pa je proizvodnja povećana na 75 zaštitnih vizira.



Sada će, kako je ravnatelj Vukušić napisao, “raditi u tri smjene.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI