MAMIĆ ‘ĐŽONOM’ NA MODRIĆA: ‘Dao nam je pedalu’! Opet se okrznuo o kapetana Vatrenih, nahvalio Srbe i Vučića!

Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Zdravko Mamić prije nekoliko je dana prekinuo medijsku šutnju. Nakon konferencije za novinare koju je održao u Mostaru Mamić je za srpski Blic, za njegovu sportsku stranicu Sportal, progovorio o različitim temama, između ostalog, i o svojem odnosu s Lukom Modrićem, kapetanom i legendom hrvatske reprezentacije.

Opet je imao potrebu očešati i napasti Luku Modrića, bilo je tu napadačkih riječi iz usta nekadašnjeg Dinamovog izvršnog predsjednika, koji je u Hercegovini posljednje četiri godinee kako bi izbjegao odlazak u zatvor u Hrvatskoj – nakon pravomoćne sudske presude u aferi u kojoj je bio prvooptužen zbog izvlačenja novca iz Dinama.

Nekadašnji Dinamov izvršni predsjednik tvrdi da je legendarni hrvatski kapetan odbijao neke transfere koji su mu se nudili u razdoblju dok je još bio igrač zagrebačkih Plavih.

‘Kada sam obavijestio Luku Modrića da ne može ići u Newcastle i u neke druge klubove, da je imao nož, ‘zaklao’ bi me. I on to piše u svojoj knjizi – da mi je to zamjerio, da nije htio pogledati ni mene ni mojeg brata. A ja sam želio da, osim financijskog, i njegov sportski put bude pravi’, rekao je Mamić u razgovoru za Sportal, tvrdeći da Modriću nije bilo sve po volji ni dok je odlazio u Tottenham, a potom i u Real Madrid, gdje traje njegova velika karijera.

‘Moj sin ga je prodao u Tottenham, jedan od najvećih klubova na svijetu. Iz Tottenhama ga je prodao u Real. I onda kada ga je prodao u Real i izgradio karijeru, a uzeli smo ga s 14 godina kao ratnog izbjeglicu, on je udario ‘pedalu’ mojem sinu, koji ga više ne zastupa. Inače, silno sam ponosan na Modrićevu karijeru. On je neponovljiva osoba kada je u pitanju predanost sportu, zaslužio je sve ove velike rezultate. Ne znam hoće li se u svjetskim razmjerima stvoriti sportaš kao što je Luka Modrić’, kazao je o sportskom putu kapetana hrvatske reprezentacije.



Mamić se pozabavio i odnosima Hrvatske i Srbije, posebno sa Srbijom za koju kaže da ondje uvijek osjeća posebnu ljubav.

“U kontaktu sam sa prijateljima i poznanicima iz Srbije i na to sam silno ponosan. Ja takvu ljubav, koju uživam u Srbiji, maltene nisam doživio i u vlastitoj obitelji.  Upravo je to poruka našim političkim elitama, da se okrenu stvarnosti, da ne lažu svoje narode i da nas više puste da radimo u miru”, kazao je Mamić.

Dio priče bio je posvećen i predsjedniku Aleksandru Vučiću, čiju odanost Crvenoj zvezdi hvali. Dijelom i zbog te podrške, Crvena zvezda raste, a Zdravko Mamić smatra da stvari idu u tom smjeru da će i Dinamu s vremenom biti teško dostići beogradski klub.

Bilo je tu i drugih tema. Jedna od njih bio je Mamićev pogled na patrijarha Porfirija s kojim se također povezao.

‘Neobično su me razveselii i pozivi patrijarha Porfirija koji je na dan svoje inauguracije našao za shodno nazvati me. Ja sam rekao – ‘pa, gospodine, ovo je nemoguće, ja gledam na dnevniku vašu inauguraciju, a vi mene zovete da pitate kako sam, da mi poželite zdravlje i da kažete da ćete moliti u Srbiji za moje zdravlje, a ja u Međugorju da molim za vaše’. To su nezaboravne uspomene za mene i dao mu Bog zdravlja vječno i vječni život. I on, također, može računati na moju bratsku krv ako mu bude trebala’, istaknuo je Zdravko Mamić.

Bivši Dinamov čelni malo je usporedio i dvije repreznetacije kazavši da  su Vatreni i dalje ispred Srbije unatoč tome što je otkad je Piksi Stojković zasjeo na izborničku klupu jako podignuo momčad i igru repreznetacije.
‘Hrvatska je bila druga na svijetu, treća također… Otkako postoji kao samostalna država, samo jednom Hrvatska nije bila na svjetskom ili europskom prvenstvu. Dakle, mi smo redovni sudionik svih najvećih natjecanja, dok Srbija nije, to govori i statistika. Kao što se neki dinamovac može ljutiti na mene kada u superlativu govorim o Zvezdi, koja je bila europski i svjetski prvak. Nećemo falsificirati povijest’, rekao je Zdravko Mamić u razgovoru za srpski Sportal.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI