Lovren progovorio o najtežim danima u karijeri: ‘Imao sam osobnih problema. Da sam ja bio izbornik, ne bih pozvao sam sebe’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatski reprezentativac i nogometaš Liverpoola, progovorio je o svojim problemima u dresu nacionalne selekcije i odnosu s izbornikom Antom Čačićem.

Dejan Lovren odlučio je nakon gotovo godinu dana od šokantnog izbacivanja iz reprezentacije otvoriti dušu. Hrvatski reprezentativac i nogometaš Liverpoola, progovorio je o svojim problemima u dresu nacionalne selekcije i odnosu s izbornikom Antom Čačićem. Sportske novosti prenose kako je izbornik proteklog vikenda posjetio Dejana u Liverpoolu i kako je odgledao utakmicu ‘Redsa’ i Topnika koju je Kloppova momačad dobila s 3:1. Lovren je bio na klupi, pa ga Čačić nije mogao vidjeti na djelu, ali sada je jasnije kako stoper i izbornik imaju dobar odnos, bolji nego prošle godine.

“Došao mi je izbornik u posjet, bili smo skupa, družili se, gledao je utakmicu s Arsenalom… Sve je maksimalno pozitivno. Malo smo pričali o prošlosti, više o budućnosti. Baš je sve bilo dobro, bilo je jako ugodno druženje s izbornikom”, kazao je Lovren, prenose Sportske novosti.

Lovren nije previše govorio o sadržaju razgovora između njega i izbornika.

“Ja sam tu, na raspolaganju reprezentaciji. U planovima sam izbornika Čačića, što je za mene odlična spoznaja. Rekao sam izborniku da uvijek želim biti dio reprezentacije. Nikad u životu nisam želio zatvoriti vrata nacionalne vrste. Je, nećemo se sad praviti da se ništa nije dogodilo, kroz neke moje rečenice iz prošlosti to se tako moglo shvatiti. Neki ljudi su to možda i krivo protumačili. Bio sam u specifičnoj situaciji”, veli Lovren.

Otkrio je potom što se dogodilo prošle godine kada ga je izbornik udaljio iz nacionalne vrste.



“Imao sam osobnih problema koji su me stiskali. O tome se već sve zna. Imao sam i problema u reprezentaciji, koji su meni izgledali veći zbog osobnih problema, to je bio jedan začarani krug. Sad sam riješio sve svoje osobne probleme, sretan sam čovjek”, kaže Dejan.

Lovren tvrdi da je on tada bio izbornik da sebe ne bi ni zvao u reprezentaciju.

“U tom trenutku nisam zaslužio biti u reprezentaciji! Nisam želio kvariti atmosferu u nacionalnoj vrsti. Nije me bilo smisla pozivati dok sam bio u onakvom stanju. Da sam ja bio izbornik, ne bih pozvao sam sebe! Odaslao sam neke riječi i rečenice koje nisam trebao odaslati, ali ponavljam, bio sam u takvom stanju da se to dogodilo. U ono vrijeme nisam si mogao pomoći”, kazao je Dejan.

To se konkretno odnosilo na onu rečenicu da ga Čačić ne treba ni zvati ako neće biti u prvih 11…

“Pa naravno… Tko bi to izjavio? Osim mene u onom specifičnom stanju u kojem sam bio. Kako bih mogao izjaviti da neću u nacionalnu vrstu ako ne igram u udarnom sastavu? Ali, velim, mora me se shvatiti, bilo je to razdoblje kakvo je bilo, bremenito osobnim problemima koji su se jednostavno morali negdje reflektirati. Da se tako izrazim, glava mi je tada bila negdje drugdje, ne na mom tijelu. Izbornik Čačić je sve razumio. Sad je sve u najboljem redu, izbornik će odlučiti hoće li me pozvati za utakmicu s Ukrajinom. Jer mjesec dana zbog već opisane ozljede nisam bio u pogonu, nisam nakon onog ogleda s Chelseajem odigrao ni jednu utakmicu. Vidjet ćemo, izbornikova je odluka”, završio je Lovren.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI