LONDONSKI DERBI: Mourinho kratkih rukava, Chelsea trijumfirao a Kovačić asistirao

Getty Images

U derbiju 18. kola engleskog nogometnog Chelsea je na gostovanju pobijedio Tottenham sa 2-0, a za prvi pogodak “Bluese” asistirao je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Bio je to susret u kojem je u glavnoj ulozi bio VAR, a dvije možda i ključne odluke, otišle su na stranu gostiju – jedanaesterac i crveni karton.

Junak utakmice bio je brazilski reprezentativac Wilian, koji je zabio oba gola za Chelsea, prvog u 12. minuti, a drugog u posljednjim trenucima prvog dijela. Zanimljivo, Willian je tek drugi put u 215 premierligaških nastupa zabio dva gola na jednoj utakmici.

Gosti su poveli u 12. minuti nakon kornera. Willian je izveo korner dodavši do Kovačića, koji mu je vratio loptu, a Brazilac je ušao u kazneni prostor i sjajno opalio u suprotni kut za 1-0. U posljednjim trenucima prvog dijela vratar Tottenhama Paulo Gazzaniga je neopreznim startom oborio Marcosa Alonsa, a sudac Anthony Taylor je uz provjeru VAR-a dosudio kazneni udarac za “Bluese”. Brazilac je sigurno zabio za 2-0.

Konačan udarac Spursi su dobili u 63. minuti kada je isključen Son. Korejski reprezentativac je nakon jednog duela sa zemlje udario nogom Rudigera, a sudac mu je nakon ‘asistencije’ VAR-a pokazao crveni karton.



Utakmica je u 68. minuti nakratko prekinuta jer je netko od domaćih navijača gađao vratara Chelsea Kepu, a gostujući branič Rudiger se žalio na rasističke uvrede s tribina. Kovačić je za Bluese, koji su prekinuli niz od dva uzastopna poraza, igrao do 68. minute.

Watford je sa 12 bodova i dalje na začelju, isti broj bodova na 19. mjestu ima i Norwich City, dok Aston Villa na 18. mjestu, koje također vodi u niži rang natjecanja, ima 15 bodova. Zona spasa počinje sa 17. pozicijom koju drži Southampton sa 18 bodova.

Manchester United je ostao na osmom mjestu sa 25 bodova, 24 manje od lidera Liverpoola.

Na ljestvici vodi Liverpool sa 49 bodova, Leicester City je drugi sa 39 bodova, a aktualni prvak Manchester City na trećoj poziciji ima 38 bodova. Chelsea na četvrtoj poziciji ima 32 boda, a Tottenham je sedmi sa 26 bodova.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI