LIVAKOVIĆ I PERIŠIĆ UŠLI U ELITNO DRUŠTVO! Čudesna večer za hrvatski nogomet na Svjetskom prvenstvu u Katru

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Izvanredan dan i slavljenička večer Vatrenih u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru donijeli su brojne junake. Pamtit će se sjajna predstava i gol Ivana Perišića koji je vratio Hrvatsku u rezultatsko izjednačenje u drugom poluvremenu.

Nakon toga, u raspucavanju s bijele točke, na scenu je stupio Dominik Livaković, pokazujući svima koji su u njega sumnjali da Vatreni i na golu imaju veliku snagu.

Na reprezentativnom golu također je gradio svoj put, a sada i za Hrvatsku ima nastup koji će se posebno pamtiti na velikoj pozornici, s tri obranjena udarca u raspucavanju, čime su Japanci ostali bez šanse za prolazak dalje.

Livaković je obranio udarce Takumiju Minaminu, Kaoru Mitomi i Mayi Yoshidi, a sa svoja tri zabijena udarca, Hrvatska ide dalje, u četvrtfinale, u kojem u petak, ne bude li čuda, slijedi susret s Brazilom.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Svojim učinkom u raspucavanju, golman Vatrenih ušao je u probrano društvo, u kojem je na SP-u do sada bio i hrvatski junak na golu s prošlog SP-a, Danijel Subašić, jedan od srebrnih iz Rusije.



Sa svoje tri obrane u raspucavanju, Livaković se pridružio Subašićevom učinku protiv Danaca u osmini finala u Rusiji, kada je tadašnji junak Vatrenih ‘skinuo’ udarce Eriksenu, Schoeneu i Jorgensenu.

Uz dvojicu Hrvata, tri obrane u raspucavanju na SP-u imao je i Portugalac Ricardo, 2006. u Njemačkoj u četvrtfinalu protiv Engleza.

Ivan Perišić na današnjoj utakmici osmine finala je uvjerljivo naš najbolji igrač, a golom za 1:1 protiv Japana, igrač Tottenhama upisao se u povijest Svjetskih prvenstava.

Golom protiv Japana Perišić je postao tek četvrti igrač koji je zabio na posljednja tri svjetska prvenstva, a prije njega to su uspjeli tek Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Xherdan Shaqiri.

Ivanu je bio to šesti gol na svjetskim prvenstvima te je postao najbolji hrvatski strijelac na svjetskim prvenstvima i isto tako je i prvi hrvatski igrač koji je zabio 10 golova na velikim natjecanjima, prestigavši tako Davora Šukera koji je na devet golova.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI