LITAVSKOM STRUČNJAKU PREKIPJELO: ‘Livaju ste stalno kritizirali, i nikad nije dobro, teško vas je zadovoljiti’

Foto: Božidar Vukičević/Cropix

33. kolo HNL-a otvara susret Hajduka i Hrvatskog Dragovoljca u petak od 18 sati.  Hajduk trenutno zaostaje šest bodova za vodećim Dinamom četiri kola prije kraja, a Hrvatski dragovoljac na devet je bodova, iza pretposljednje Istre 1961.

Uz već otprije poznate izostanke Fossatija i Biuka zbog tri žuta kartona, te Vukovića, Mlakara i Atanasova koji su ozlijeđeni Dambauskas neće moći računati na Emira Sahitija kojem je preminula majka. Na to se osvrnuo i litavski trener.

“Sve naše molitve i misli su uz Emira Sahitija zbog njegove osobne tragedije. Neke su stvari u životu veće od nogometa. Svi ga podržavamo i želimo da ostane jak.”

Potom se osvrnuo na borbu za naslov prvaka.

“Dokle postoji teoretska šansa moramo se boriti. Znamo da već dugo nije sve u našim rukama. Moramo se koncentrirati na svaku utakmicu. Vrlo smo razočarani nakon posljednje utakmice. Puno je razloga zbog čega je tako završilo. Vjerujem da ćemo sutra biti na nivou, na kojem želimo biti”.



Kakvog Dragovoljca očekujete na Poljudu?

“Napredovali su u odnosu na prvi dio sezone. Protiv Šibenika su promijenili formaciju. Imaju opasne igrače u napadu, ali ne bih kalkulirao s njihovim izgledima za ostanak. Ja brinem o svojoj momčadi.

Dosta je izostanaka u sredini igrališta, može li to Lovrencsics odigrati?

“U prošloj smo utakmici pokušali naći rješenja. Čolina i Lovrencsics su igrali u veznom redu. Tražit ćemo najbolje što možemo”.

Je li moguća opcija s Katićem u veznom redu?

“Vjerojatno nećemo krenuti s Katićem na poziciji šestice, ali tijekom utakmice ćemo vidjeti. Tko zna”.

Jeste li pričali s Livajom, što se s njim događa?

“Neke igrače se vidi samo kada zabiju, a to s Livajom nije slučaj. Način na koji igra i čini druge boljima je fantastičan. Bilo je kritika da previše ovisimo o Livaji. Sada u nekim važnim utakmicama nije zabio, ali zato jesu drugi i opet nije dobro. Teško vas je zadovoljiti”.

Odradili smo kvalitetne treninge ovaj tjedan, imamo još jedan, također individualne sastanke, sastanak cijele ekipe i video analizu te vjerujem da ćemo u biti na levelu na kojem moramo biti”, zaključio je Dambauskas.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI