LITAVSKI STRUČNJAK NA KLUPI HAJDUKA: ‘Poslat ćemo u Portugal i Mađarsku, moramo podići formu i unaprijediti igru kako bi prošli dalje’

Ante Čizmić/Cropix

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas prokomentirao je ždrijeb Hajduka, koji u trećem pretkolu Konferencijske lige čeka boljeg iz ogleda Vitorije Guimaraes i Puskas Akademije.

“I dalje je 50-50%, ne možemo još konkretno govoriti o suparniku, ali ipak je sada nešto lakše jer je izbor sužen na dva kluba. Ne moramo analizirati i pratiti osam klubova nego ćemo se fokusirati na samo dva kluba. Prva utakmica potencijalnih suparnika je vrlo brzo, analizirat ćemo ih, poslat ćemo skaute u Mađarsku i Portugal da pogledaju utakmice i odrade domaći rad, a mi ćemo se u međuvremenu fokusirati na ono što nas čeka, a to je utakmica u Varaždinu”, kazao je za Hajduk Digital litavski stručnjak.

Spomenuo je i igrače kojima su eventualni protivnici dobro poznati, Borevkovića i Lovrencsisca: “Imamo igrača koji su u karijerama igrali u Portugalu, a Toni je stigao kod nas baš iz Vitorije. Imat će nekih savjeta, ali nemojmo zaboraviti ni Lovrencsicsa, on zna mnogo o mađarskoj ligi. Ovo će biti drugačija utakmica od one protiv Kišvarde. Većinu informacija ćemo prikupiti iz dvije utakmice Vitorije i Puškaš Akademije.”

Hajduku slijedi pauza od dva tjedna do iduće natjecateljske utakmice s Varaždinom, pošto je Jadranski derbi odgođen: “Još je to sve predaleko. Moramo se fokusirati na unaprjeđenje svoje igre, a imamo vremena za to. Planiramo odigrati par prijateljskih susreta.

Ako odigramo dva prijateljska susreta i prvenstveni u Varaždinu mislim da do ovih ogleda možemo uhvatiti natjecateljski ritam utakmica, igrači će imati pravi broj utakmica u nogama… Uvijek smatram da je prednost kada prvi susret igraš u gostima, ali ždrijeb je takav kakav jest i trebamo misliti o tome kako da na Poljudu ostvarimo dobar rezultat za uzvrat.”



Facebook Comments

Loading...
DIJELI