LEGENDARNI SRBIN OTKRIO VELIKU TAJNU: Ovo je prava istina sukoba Dražena Petrovića i Divca. Za sve je kriva politika!

Foto: youtube/screenshot

Grci su poznati kako veliki zaljubljenici u košarku, a grčki “Sport24” donio je veliki intervju legende jugoslovenske i srpske košarke trenera Dušana Ivkovića koji se prisjetio i perioda dok je vodio reprezentaciju Jugoslavije, i otkrio iz prve ruke povijesni trenutak svađe Dražena Petrovića i Vlade Divca u Argentini.

Tako se Ivković prisjetio pokojnog Dražene i njegove generacije košarkaša:

“U Jugoslaviji smo imali velike talente. Dražen Petrović je bio vjerojatno najveći radnik od svih u timu. Pet godina sam surađivao s njim. Radio je naporno.

Tada nam je bilo bitno da vidimo gdje smo u odnosu na Sovjetski Savez u Europi. Kada je izašla ova generacija s Petrovićem, Divcem, Paspaljem, Rađom, Vrankovićem, Kukočom i ostalim momcima, svi su govorili da neće nikad biti kao generacija Dalipagića i Kićanovića”, započeo je Dušan pa otkrio kakvi su odnosi vladali unutar zadnje Jugoslovenske reprezentacije:

“Sjećam se da smo u finalu u Rimu, tijekom zagrijevanja, razmišljali samo o odluci Slovenije da se odcijepi. Zbog toga je izostavljen Jure Zdovc. Rekao mi je: ’Treneru, što da radim? Ako budem igrao za reprezentaciju, zvat će me izdajnikom u Sloveniji.’ Rekao sam: ’Prepusti to meni’. Govorimo o timu u kojem nitko nikada nije rekao: ’Ti si iz Hrvatske, ti iz Srbije, ti iz Crne Gore’. Jako su se voljeli”, sjeća se Ivković.



Ivković je otkrio i pravu pozadinu sukoba koji su navodno imali Vlade Divac i Dražen Petrović na Mundobasketu u Argentini, kada je Divac zgrabio zastavu od hrvatskog navijača.

“To je sve bila šala. Prije svega, to je bila zastava Velimira Perasovića, ne Draženova, netko mu je dao. Reći ću vam istinu! Ta priča o braći, ta američka sra..a, ništa od toga nije istina. U to vrijeme puno hrvatskih navijača došlo je u Argentinu sa zastavama Hrvatske.

Perasović je imao jednu od tih zastava, jer mu je netko dao. Divac mu je uzeo i stavio mu Jugoslovensku zastavu na ramena. Čak su se smijali, a Divac mu je rekao: “Kada budu vidjeli koju zastavu imaš u kući, svi će da te zaj….u”, rekao je Ivković pa nastavio:

“Bila je to interna šala. Sve ono što se pričalo i pisalo o tome da su odnosi Dražena i Divca propali nije točno. Ljudi, pričamo o timu u kojem nikada nitko nikom nije rekao da je neko iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore… Svi su se voljeli jako.

Paspalj i Kukoč su igrali na istoj poziciji, kao i Divac i Rađa. Svaki put neko od njih je morao ostati na klupi zato što je ovaj drugi morao igrati. Kada bi se mijenjali, prvo bi se zagrlili i poljubili. Bio je to sjajan tim, gdje je vladala ljubav. Političari su htjeli privući pažnju s tim incidentom u Argentini”, završio je Ivković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI