LEGENDARNI KAPETAN VATRENIH POSJETIO SVOJ NOGOMETNI DOM: ‘Došao sam se osobno zahvaliti, takve se stvari ne zaboravljaju’!

Foto: Screenshot

Bivši kapetan Hrvatske i sportski direktor Šahtara posjetio je svoj kako je rekao drugi dom- Poljud.

“Nažalost svi znamo kakva je danas situacija u Ukrajini, da je rat, da je situacija nikakva s bilo kojeg aspekta. Došao sam se ovdje osobno zahvaliti predsjedniku Hajduka Lukši Jakobušiću i svim ljudima koji su prenijeli praktički cijelu našu akademiju, 80 djece. Došao sam ovdje s direktorom kluba da se zahvalim, da kažem jedno veliko hvala jer ovakva pomoć u ovakom trenutku, jako puno znači”, kazao je Srna za Hajduk Digital.

Naime, više od 80 mladih nogometaša iz akademije ukrajinskog Šahtara ugostio je Hajduk i omogućio im da treniraju na pomoćnim terenima poljudskog stadiona. Kako bi im se osobno zahvalio na pomoći, u goste splitskom klubu stigao je proslavljeni hrvatski reprezentativac.

Djeca su smještena u hotelu u Duilovu, a s njima je i voditelj Akademije Edgar Cardozo. S treninzima su počeli od srijede na pomoćnim terenima, a nastavit će i u narednim danima kroz suradnju i pruženu ruku Hajduka koji im je svakodnevno na raspolaganju.

“Mi nismo ništa drukčiji od drugih, normalnih ljud koji normalno i zdravo razmišljaju. U DNK našeg kluba je “Prkos moćnome, zaštita slabome”, tako da je naša i ljudska i sportska obaveza pomoći onome u nevolji. To su naši prijatelji. Mi možemo pomoći i pomoći ćemo”, zaključio je predsjednik Lukša Jakobušić.



Srna je potom malo popričao i s novinarima.

Gdje su uopće igrači Šahtara?

“Neki su u Brazilu, Tetea smo prodali u Lyon, Maycona smo poslali u Corinthians , mladog beka prodali smo u real Madrid. Potrošili smo ljetos 72 milijuna na transfere i preko noći se našli u ratu. Nadamo se da ćemo ostale izvući iz Ukrajine i krenuti u humanitarnu turneju po Europi te igrati protiv velikih ekipa. Prihod bi išao za stradale u Ukrajini.

Pomogao je i HNS.

“Zvao me gospodin Kustić već prvi dan i stavio se na raspolaganje. Sad smo u nekim projektima i nadam se da ćemo se uskoro i vidjeti” kaže Srna i naglašava da su mu se javili i brojni drugi igrači koji su voljni pomoći.

“Nemoguće je to. Od Rui Coste, Huntelaara iz Ajaxa… Veliko hvala i gospodinu Čeferinu koji je od prvog dana na raspolaganju i koji je pomogao da svi igrači izađu iz Ukrajine skupa sa ukrajinskom federacijom. Znači, jedna situacija koja… nedaj Bože nikome. Zahvaljujemo se svima koji su pomogli i koji pomažu. Nadamo se i molimo se da će se ovaj rat završiti što prije i da se vratimo doma. Radimo na tim humanitarnim utakmicama i nadam se da se vidimo uskoro u Splitu”.

Srna se na kraju morao malo osvrnuti i na

“Emocije su uvijek kada sam ovdje, naježim se svaki put. Hajduk i Šahtar su moje dvije ljubavi, uz Neretvu. Navijamo u nedjelju za Hajduk, to je utakmica koja će odlučiti smjer u prvenstvu. Pozitivno je što se i dalje Hajduk bori za naslov, samo neka tako ostane, gušt je za gledati HNL, to je nedostajalo zadnjih 15 godina. Kup je naš i borimo se za prvaka!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI