LEGENDARNI HRVAT LOVI DANAS NOVU OLIMPIJSKU MEDALJU! Evo u kojoj je situaciji i kako do postolja!

Tonči Stipanović i dalje traje u najužem svjetskom vrhu u klasi laser. I to traje već više od punog desetljeća, još otkako je 2010. godine osvojio prvu od ukupno četiri titule europskog prvaka.

Dominirao je kao malo tko, ali kulminacija za sada već 35-godišnjeg sportaša dogodila se u Riju, u zaljevu Guanabara. Tamo je postao prvi hrvatski jedriličar s olimpijskom medaljom, prestigao je Šimu Fantelu i Igora Marenića za jedan dan zahvaljujući rasporedu. Zaslužio je zlato, morao se zadovoljiti srebrom nakon što su suci jedan njegov manevar uoči starta “nagradili” penalom.

U ove tri godine ni na jednoj regati nije se uspeo na postolje i kad se moglo pomisliti da je njegovo vrijeme prošlo, Tonči se poput feniksa uzdigao iz pepela. U veljači prošle godine, pred početak pandemije koronavirusa, u ludom je finišu posljednjeg plova osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu.

Igre su odgođene, on je godinu dana stariji, ali još uvijek velemajstor u klasi. Treće igre i treći visoki plasman, treći put u konkurenciji za medalju.

Trenutno drži treće mjesto u poretku klase laser. U plovu za medalje jedrit će deset najboljih jedriličara u klasi, a Stipanović ima 74 negativna boda, tri više od Norvežanina Hermanna Tomasgaarda koji drži drugo mjesto te dva manje od Cipranina Pavlosa Kontidesa, svog klupskog kolege iz splitskog Mornara.



Inače, nešto ranije jutro hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija u sastavu Tomislav Pucar, Andrej Gaćina, Tomislav Frane Kojić nije uspjela izboriti četvrtfinale momčadskog dijela turnira nakon što je upisala poraz od Tajvana 3:0.

Andrej Gaćina i Frane Kojić u igri parova upisali su poraz 3:2. Drugi meč dana za Hrvatsku igrao je Tomislav Pucar protiv sjajnog 19-godišnjeg Lin Yun Jua, trenutačno 6. igrača svijeta, te upisao poraz 3:0. Ništa više sreće nije imao niti Andrej Gaćina koji je također s 3:0 u setovima upisao poraz od Chuang Chin Yuana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI