LEGENDARNI FRANK LAMPARD OPROSTIO SE OD NOGOMETA: Emotivnim pismom zahvalio je svima i otkrio što će raditi u budućnosti

Facebook: Frank Lampard (Official)

Lampard je imao bogatu karijeru, igrao je u West Hamu, Swanseaju, Chelseaju, Manchester Cityju i New York Cityju, u klupskoj karijeri odigrao je sve skupa 852 utakmice, zabio je 256 golova i upisao 178 asistancije.

Bivši engleski reprezentativac, Frank Lampard, objavio je danas veliku vijest. Ikona engleskog nogometa objavila je kako u 38-godini ide u mirovinu. Lampard je imao bogatu karijeru, igrao je u West Hamu, Swanseaju, Chelseaju, Manchester Cityju i New York Cityju, u klupskoj karijeri odigrao je sve skupa 852 utakmice, zabio je 256 golova i upisao 178 asistancije, a skupio je 106 nastupa za englesku reprezentaciju i upisao 29 golova. U dresu Gordog Albiona sudjelovao je na jednom Europskom prvenstvu (2004.) i tri Svjetska prvenstva (2006., 2010. i 2014.).

Najtrofejniji je u karijeri bio s Chelseajem, osvojio je tri naslova prvaka, četiri FA kupa, dva Liga kupa, dva Community Shielda, Ligu prvaka i Europsku ligu i još pregršt individualnih nagrada.

Lampard je još u studenom napustio svoj posljednji klub NY City i od tada pa do umirovljenja nije pronašao klub.

Legendarni vezni igrač od svojih se navijača oprostio emotivnom porukom na službenim profilima svojih društvenih mreža.

“Nakon nevjerojatne 21 godine igranja, odlučio sam kako je stiglo vrijeme za kraj profesionalne nogometne karijere. Iako sam dobivao brojne ponude domaćih i stranih klubova, s 38 godina odlučio sam kako je vrijeme za okrenuti novu stranicu u životu. Ponosan sam na svoje trofeje, više od sto nastupa za reprezentaciju i tristotinjak postignutih golova. No, moram se prvo zahvaliti mnogima. Prvo svojim roditeljima koji su me naučili pravim životnim vrijednostima, radu i profesionalizmu koje sam njegovao kroz cijelu karijeru i koje su mi pomogle da postanem ovo što sam sada. Zauvijek ću biti zahvalan svojoj supruzi Christine te kćerima Luni i Isli. To što mi je moja obitelj pružala davalo mi je snagu na terenu, volim vas puno. Hvala i mojim prijateljima, koji su uvijek bili uz mene. Hvala i mojim suigračima, trenerima, menadžerima s kojima sam imao prilike raditi. Hvala i klubovima za koje sam igrao u karijeri. Prvo hvala West Hamu za koji sam debitirao 1996. godine i ljudima koji su imali vjere u mene tada. Hvala i Manchester Cityju i New Yorku, klubovima u kojima sam igrao zadnje godine”, napisao je Frank Lampard, a onda se dotakao svoje najveće ljubavi, Chelseaja.



“Jasno, najveći dio mojeg srca pripada Chelseaju, klubu uz koji me veže previše lijepih uspomena. U Chelseaju sam dobio veliku priliku i nikada neću zaboraviti što smo sve postigli zajedno. Ne znam kako bih zahvalio svim ljudima iz tog kluba jer ih je previše, stoga zahvaljujem svima koji su me podržavali tijekom tih 13 godina provedenih na Stamfordu. Hvala baš svakome iz Chelseaja tko je bio uz mene, imao sam nevjerojatnu podršku navijača i suigrača. Njihova ljubav prema klubu su me gurale naprijed i tjerale da svakoga dana budem sve bolji. Bez njih ja ne bi postao takav igrač. Hvala i engleskom savezu koji mi je dao šansu da se obrazujem kao trener i vjerujem da ću u buduće dosta toga pružiti nogometu”, završio je Lampard.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI