Legendarni Francuz objasnio Rakitićevu majstoriju: ‘Za ovakav gol morate imati mozak. Sve ih je uspio prevariti’

Instagram: Ivan Rakitić (Official)

Da je Rakitićev udarac pravo remek-djelo potvrđuju riječi legendarnog francuskog napadača Thierryja Henryja koji je svojevremeno branio boje katalonskog kluba.

Barcelona uzela sva tri boda u El Clasicu protiv Reala i to usred Madrida. Katalonci su slavili s 3:2, a u strijelce i asistente se upisao Ivan Rakitić. Hrvatski reprezentativac zabio je drugi gol za Barcelonu u 73. minuti i bio je to majstorski potez. Lažnjakom je izbacio Kroosa desnom nogom i onda je pucao lijevom iz daljine.

Da je Rakitićev udarac pravo remek-djelo potvrđuju riječi legendarnog francuskog napadača Thierryja Henryja koji je svojevremeno branio boje katalonskog kluba. Rakitića je naveo kao primjer igrača koji razmišlja dok igra i napomenuo kako bi svi trebali tako igrati.

“Prvenstveno morate koristiti mozak dok igrate. Morate ih sve natjerati da pomisle kako ćete šutirati desnom nogom, onom jačom nogom i morate biti pribrani u takvoj utakmici, a onda se naglo prebaciti na lijevu nogu. I tu je sve na vama i vašoj individualnoj kvaliteti jer ste se riješili obrane i bloka. Ne podcjenjujte mozak u igri, Rakitić je sve to već vidio u svojoj glavi par trenutaka prije izvedbe pa ih je onda natjerao da misle kako će pucati desnom, pa je prebacio na lijevu. Naglašavam, morate razmišljati i vidjeti takve stvari, a posebice u utakmicama kao što je El Clasico”, objasnio je Henry.


Ivan Rakitic AMAZING GOAL by videosansebastian

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI