LEGENDARNI BRANIČ KIJEVSKOG DINAMA O STRAHOTAMA RATA: Ima samo jednu želju, evo koju

Izvor: Facebook

Stanovnici Ukrajine proživljavaju pravi horor. Svjedočanstva razaranja i smrti neprestano stižu iz te zemlje koja već više od mjesec dana odolijeva ruskoj agresiji. Cijena koju plaćaju svi Ukrajinci sve je viša.

Među onima koji su uspjeli pobjeći iz ratom razorenih dijelova države je i legendarni branič kijevskog Dinama i nekadašnji reprezentativac Ukrajine Vladislav Vaščuk koji je uspješno je evakuiran iz Gostomela, grada u blizini Kijeva, piše portal Dnevno.

U Gostomelu se vode žestoke borbe skoro od samog početka agresije, a Vaščuk je zajedno s obitelji bio sakriven u podrumu 15 dana, da bi na kraju svi uspjeli pobjeći kroz humanitarni koridor.

Vaščuk je za Sport.ua ispričao kako je gledao ruskog agresora kako pokušava prijeći rijeku Iprin, mada su ukrajinske snage srušile sve mostove preko te rijeke, a i otkrio je kako napadač nema dovoljno goriva.

On i njegova obitelj ostali su bez doma pošto su se nekoliko dana nakon što se njegova obitelj izvukla kroz humanitarni koridor, Rusi provezli kroz njegovu kuću oklopnim vozilom, ali Vladislav kaže kako mu je najvažnije da su njegova djeca otišla s njim na sigurno.



“Ne želim pričati o ruskoj vojsci, već je duže vremena sve jasno. Drago mi je da sam uspio izvući djecu. Gledajte, oni ovdje nisu došli pregovarati. Danas imam samo jednu želju, da naša vojska očisti ovu prljavštinu iz naše Ukrajine. Da uništimo one koji su u našu zemlju ušli samo kako bi ubijali i pljačkali. Neka naša zemlja bude slobodna. Pobijedit ćemo”, rekao je Vaščuk, koji je morao obrisati originalnu objavu na Facebooku zbog toga što mu je bila blokirana.

Vladislav Vaščuk u karijeri igrao je za Dinamo Kijev za koji je skupio 240 nastupa, a još je nastupao za Chornomorets Odessu, Spartak Moskvu, Volyn Lutsk i PFK Lviv. Za reprezentaciju Ukrajine nastupio je 63 puta i zabio jedan gol.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI