LEGENDA DINAMA JE POKRADENA: Sudskoj trakavici u kojoj traži odštetu nema kraja

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Legenda Dinama Velimir Zajec zauzet je sudskim slučajem nakon što je svojedobno bio pokraden na svojem imanju u Draganiću kraj Karlovca.

Sudska borba kojom se Zajec bavi donijela je nekoliko zapleta, nadao se i raspletu, ali čovjek za kojeg smatra da je izveo krađu dočekao je oslobađajuću presudu Općinskog suda u Karlovcu nakon optužbi s kojima je bio suočen.

Dinamova legenda nakon toga nastavlja svoju pravnu borbu.

Kako je u svojem opisu krađe i sudskog spora koji je slijedio približio Jutarnji list, Dinamovoj legendi ukradeni su gusana peka, električna blanjalica i ubodna pila. Čovjek koji je kod sebe imao sve što je Zajecu nestalo je brzo pronađen i priveden, ali na koncu je pušten.

Općinski sud u Karlovcu je takvu odluku obrazložio nedostatkom dokaza.



Nakon presude koja je bila nepravomoćna, čovjek koji je osumnjičen za krađu je pušten, a priča je dobila nastavak na Županijskom sudu u Varaždinu. Riječ je o višem sudu koji je nakon žalbe Državnog odvjetništva u Karlovcu odlučio poništiti prvostupanjsku presudu i vratiti slučaj na novo suđenje u Karlovcu.

Po mišljenju varaždinskog suda, prvostupanjska presuda bila je donesena nakon što je uvažena samo strana priče optuženog za krađu. Ostali dokazi nisu bili uzeti u obzir, kako je u svojoj odluci o novom suđenju pojasnio Županijski sud u Varaždinu, a nisu saslušana ni trojica svjedoka koji su mogli rasvijetliti ovaj slučaj.

Slijedi novo suđenje, a nakon njega će konačnu riječ o prvostupanjskoj presudi ponovno imati viši sud, najavljuje Jutarnji list. U međuvremenu, Zajec će nastaviti čekati rješenje ove priče u kojoj je ostao bez vrijednih stvari za život i rad na imanju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI