LAKERSIMA DRAMA PROTIV DENVERA! Nuggetsi ispustili zadnji napad i vodstvo

La Lakersi su u zadnjoj sekundi susreta sa sirenom uspjeli pobijediti Denver Nuggetse sa 105:103 i povesti u seriji s 2:0.

Ništa nije dalo naslutiti ovakav dramatičan završetak druge utakmice finala zapada. Lakersi se nisu trebali niti dovesti u situaciji da odlučuje zadnji šu, imali su 16 razlike u trećoj četvrtini, dvije i pol minute prije kraja vodili su 100:92, ali Jokić je napravio 9:0 i vratio Nuggetse u utakmicu. Inače, Jokić je bio jedini igrač Nuggetsa u zadnjih pet minuta susreta koji je postizao poene.

I tada je u ludoj četvrtoj četvrtini, dvadeset sekundi prije kraja susreta Nikola Jokić ubacio je za 103:102 i Lakersi su krenuli u posljednji napad. Alex Caruso promašio je tricu, skok u napadu uhvatio je Danny Green, ali Jamal Murray ga je dvije sekunde prije kraja izblokirao. Rajon Rondo je izbaci loptu do samog Anthonyja Davisa koji sa sirenom ubacuje tricu. To je bio kraj za Nuggetse i potvrda još jednom velikog talenta Davisa.

“To je šut kakav bi pogodio Kobe Bryant. To je Mamba šut, AD je izašao van, primio loptu, šutnuo i samo se mrežica čula u našoj najvažnijoj utakmici u sezoni”, rekao je nakon susreta Frank Vogel.

Davis je utakmicu završio s 31 poenom i devet skokova dok ga je pratio LeBron James s 26 poena i 11 skokova, ali i šest izgubljenih lopti. Kod Nuggetsa Jokić je ubacio 30 poena uz šest skokova i devet asistencija, a Jamal Murray je dodao 25 poena, šest skokova i pet izgubljenih lopti.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI