KVALIFIKACIJE ZA SP: Bosna i Hercegovina lako protiv Gibraltara, Drmić spasio Švicarce

U skupini B vodeći Švicarci su u Baselu slavili protiv Latvije s minimalnih 1-0, a jedini pogodak postigao švicarski Hrvat Josip Drmić u 66. minuti.

Nije bilo većih iznenađenja u utakmicama tri kvalifikacijske skupine za plasman na svjetsku nogometnu smotru u Rusiji dogodine. Očekivano, do pobjeda su stigli Bosna i Hercegovina, Švicarska i Švedska.
U skupini A Šveđani su pred 30.000 gledatelja u Stockholmu pobijedili Bjeloruse s 4-0, s dva pogotka Forsberga i dva nevjerojatna kiksa bjeloruskog vratara Gorbunova. Gorbunov je u 49. minuti kod rezultata 1-0 za Švedsku propustio posve slab udarac Forsberga i kroz ruke i noge, a u 57. minuti je dopustio Bergu da ga nadskoči. Švedska se s 10 bodova izjednačila s vodećom Francuskom, koju večeras čeka dvoboj u Luksemburgu, dok trećeplasirana Nizozemska (7) gostuje kod Bugarske.

U skupini B vodeći Švicarci su u Baselu slavili protiv Latvije s minimalnih 1-0, a jedini pogodak postigao švicarski Hrvat Josip Drmić u 66. minuti. U drugoj utakmici skupine Andora i Farski otoci su igrali 0-0, dok se večeras sastaju Portugal i Mađarska. U ovoj skupini vode Švicarci s maksimalnih 15 bodova ispred Portugala koji ima 9.

U skupini H BiH je u Zenici i bez svog najboljeg igrača Edina Džeke očekivano nadigrala Gibraltar s 5-0. Dva je gola postigao Ibišević, a po jedan Vršajević, Bičakčić i Višća. U drugoj utakmici Cipar i Estonija, kod koje Hrvatska u utorak igra prijateljsku utakmicu, odigrali su bez golova 0-0, a večeras se u Bruxellesu sastaju Belgija i Grčka. Na ljestvici vodi Belgija s 12 bodova, dok se BiH s 10 bodova izjednačila s Grčkom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI