KUKOČA POKRALI ZA 80 MILIJUNA KUNA: No šanse da novac vrati vrlo su male, banke imaju veliko iskustvo’

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Toni Kukoč u Americi je tužio banku EFG International, koja se prije šest godina spojila s Banco Svizzeria Italiana (BSI). Tvrdi da mu je švicarska banka, zajedno s njegovim financijskim savjetnikom, 2004. ukrala novac. Kukoču je od 1991. do 2004. financijske poslove vodio Paolo Banfi, s kojim do tada nije imao problema. Kukoč, međutim, u tužbi navodi da je Banfi onda s Paolom Zolom, osobnim Kukočevim bankarom, počeo krasti novac slavnom košarkašu.

U tužbi navodi da je Banfi onda s Paolom Zolom, osobnim Kukočevim bankarom, počeo krasti novac slavnom košarkašu. Banfi se udružio s novim osobnim bankarom slavnog košarkaša, Paolom Zolom, kako bi zajedno ukrali novac.

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac ih tereti da su krivotvorili njegov potpis na dokumentima za hipoteku hotela u Luganu.

“Dokumenti pokazuju da je Toni Kukoč potpisao hipotekarne dokumente u Luganu, u Švicarskoj, u prosincu 2006. Međutim, Kukoč u to vrijeme nije bio u Švicarskoj i nikada nije potpisao dokumente”. Hipoteka na hotel je oko 7.5 milijuna dolara, a Kukoč ih tereti da su mu u preko više od 300 transakcija ukrali ukupno 11 milijuna dolara. Što je preko 80 milijuna kuna.

“Švicarske banke imaju dugu povijest odnosa tamošnjim sudovima, zakonodavcima, kreatorima politike. Zbog toga su Kukočevi izgledi za pravdu iznimno slabi”, stoji u pisanju američkog portala.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI