Krovna organizacija donijela listu 50 najboljih mladih: Među nominiranim mjesto pronašla dva Hrvata!

HNS

Europska nogometna federacija (UEFA) objavila je popis 50 mladih igrača na koje treba obratiti pažnju u ovoj godini, a među njima su i dva hrvatska nogometaša, veznjak Dinama Nikola Moro ( 21) i lijevi bočni Lillea Domagoj Bradarić (20).

Za 21-godišnjeg veznjaka zagrebačkog Dinama UEFA piše kako je “snažan i elegantan.”

“Nakon dugotrajnog izbivanja s terena zbog ozljede ligamenta koljena, Moro se ustalio u momčadi zagrebačkog Dinama, a uskoro bi mogao biti i standardni hrvatski reprezentativac.”

Za Bradarića, koji je u srpnju prošle godine preselio iz Hajduka u Lille, piše kako je “vješt i sjajan u igri prema naprijed.”

“Bradarić je bio standardan u Hajduku sa 18 godine, a lijevi bek je nastavio s odličnim igrama i nakon preseljenja u Francusku,” navodi UEFA.



Mlade zvijezde dolaze iz 25 zemalja, a najviše je Francuza, čak sedmorica, šest ih dolazi iz Portugala, a po trojica iz Brazila, Španjolske, Engleske, Nizozemske i Belgije.

Najviše ih igra u francuskim (6) i španjolskim (6) klubovima, te u Engleskoj (5) i Portugalu (5).

Među igračima na koje u 2020. treba obratiti pažnju su i 17-godišnji španjolski napadač Barcelone Ansu Fati koji je postao najmlađi strijelac u povijesti Liga prvaka.

Zatim, portugalski napadač Rafael Leao koji igra za Milan, a već su ga prozvali ‘porugalskim Mbappeom’. Tu je i mladi 16-godišnji francuski napadač Rayan Cherkikoji se upisao u povijest kao najmlađi strijelac u povijesti Lyona, te napadač Arsenala 18-godišnji Brazilac Gabriel Martinelli za kojeg Jurgen Klopp tvrdi kako je “talent stoljeća”, prenosi Sportklub.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI