KORONAVIRUS SE ŠIRI LONDONOM: Nakon Čilića otkazao i Berretini, Srbi u panici! Nevjerojatna situacija mogla bi skupo stajati i Đokovića

Foto: GuliverImage/ActionPlus/John Patrick Fletcher

Kao grom iz vedra neba jučer je odjeknula vijest da će naš Marin Čilić morati odustati od nastupa na ovogodišnjem Wimbledonu zbog koronavirusa te je Hrvatska time ostala bez predstavnika u muškoj konkurenciji.

“Sa žaljenjem vas moram obavijestiti da sam imao pozitivan test na covid. Bio sam u samoizolaciji i nadao sam se da ću biti spreman, ali se nažalost i dalje osjećam loše i ne mogu pružiti najbolje od sebe”, objavio je Čilić.

Trebao je to biti Čilićev 14. nastup na Wimbledonu, a danas se trebao boriti protiv Amerikanca Mackenzieja McDonalda koji će sada snage odmjeriti sa ‘sretnim gubitnikom’ Portugalcem Nunom Borgesom.

2017. Čilić je stigao do velikog finala u kojem zbog žuljeva nije mogao pružiti snažniji otpor Rogeru Federeru. Završilo je  6:3, 6:1, 6:4 za Švicarca.

Španjolski AS piše da bi to moglo donijeti probleme i Novaku Đokoviću.



“To je dobra vijest za Nadala, a možda loša i za Đokovića”, piše španjolski medij. Otkazivanje Čilića je jako dobra vijest za jer se nalazio upravo u dijelu ždrijeba u kojem je Nadal te se njihov potencijalni meč mogao dogoditi u četvvrfinalu.

“Odustajanje Čilića, koji je igrao polufinala na prethodna dva turnira, Roland Garrosu i Queen’s Clubu, bitno utječe na ostale tenisače jer Čilić je u Wimbledon stigao u dobroj formi”, dodaje AS.

Ipak je Čilić bivši finalist Wimbledona, a Španjolac se zadnjih godina ne osjeća najbolje na travi.

“Bio bi to težak meč za Nadala da je Čilić ostao u turniru”, dodao  je As. Ali otvara je jedan drugi problem. Potencijalno širenje virusa Wimbledonom.

“Čilić je u četvrtak trenirao s Đokovićem”, piše AS. Odmah su o tome počeli pisati i srpski mediji. “NOVAK U OPASNOSTI, MOGU GA IZBACITI S WIMBLEDONA? Britanci saznaju – Đoković u problemu zbog Hrvata!’, naslov je na Mondo.rs.

Nije nemoguće da se i Srbin zarazio, a to bi onda bio “pakao” za njegove ambicije u Wimbledonu.

“Pratimo sve preporuke vlade UK-a vezane za procjenu i izolaciju bilo koje zarazne bolesti”, poručio je glasnogovornik Wimbledona.

U međuvremenu je stigla vijest kako se i talijanski  tenisač Matteo Berrettini povukao se s Wimbledona. Kao i u slučaju Marina Čilića, razlog odustajanja prošlogodišnjeg finalista najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu je zaraza koronavirusom, potvrdio je na društvenim mrežama.

“Srce mi je puklo jer moram objaviti kako odustajem od Wimbledona. Razlog je pozitivan test na COVID-19. Imam simptome i prethodne dane sam proveo u izolaciji. Premda moji simptomi nisu ozbiljni odlučio sam se ponovno testirati zbog zaštite zdravlja svih ostalih sudionika turnira“, poručio je Berrettini.

Ove sezone 26-godišnji Talijan je bio tenisač s najboljom formom na travi budući da je osvojio dva ATP turnira na toj podlozi, u Stuttgartu i Queen’s Clubu.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI