KOMPLEKSI SRBIJE SU VELIKI! Hrvatska uvjerljivo maršira, a ‘komšije’ to ne mogu podnijeti

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Posljednjih godina, pa i desetljeća, sportska Srbija doživjela je nekoliko “udaraca” od njima “najvažnijeg” susjeda.

Nisu najbolji nogometaši u regiji, nisu najbolji osvajači olimpijskih medalja zadnjih godina, a i njihov klupski ponos, bivši šampion Europe, realno ne kotira najbolje u odnosu na Dinamo.

No, da se sve to može i drugačije prikazati, potvrđuju natpisi zadnjih mjeseci u susjedstvu…


“Da je Srbija na Euru, očitala bi lekciju “ovakvoj” Hrvatskoj”, bili su neki od napisa u srpskim medijima nakon slabog starta Vatrenih na lipanjskom Euru, neuvjerljivih nastupa protiv Engleza, Čeha.

“Piksijeva Srbija je u ovom trenutku jača od Hrvatske”, neki su otišli toliko daleko.A onda, mjesec dana kasnije, na startu Olimpijskih igara počelo je silovito:

“Srbija uvjerljivo krenula na Balkanu, najbolja država u regiji”.

Tako je i završilo nakon Igara, iako kvantiteta nikad nije ispred kvalitete odličja, jer gledaju se prvo osvojena zlata.

“Srbija ispred Hrvatske i Slovenije, najbolji u regiji”.

Tu nije bio kraj ljetnoj ofenzivi. A onda se “situacija” vratila na nogometne travnjake. Trebao se dogoditi nogometni “klasik” između Crvene zvezde i Dinama u kojem će “napokon” Crveno-bijeli dokazati da su najbolji klub na ovim prostorima trenutačno.

“Dinamo se silovito uzdigao zadnjih godina, desetljeća, ali Zvezda je i dalje najbolja”.
Nikad neće saznati, bar ne ove sezone u službenim nastupima. Ono što se konstantno događa je “peckanje” susjeda, odmjeravanje mišića, ali čak i otvoreno pokazivanje “krivih tablica”, sve s ciljem dokazivanja da je najveća država nekadašnje Jugoslavije ujedno i – najuspješnija.

“Da nije bilo zaleđa i sudačkih malverzacija, Zvezda bi jasno dokazala da je prvak regije”, neki će portali zaključiti.

Biti bolji od Hrvatske u svakom pogledu nešto je što je zadatak brojnih portala u susjedstvu koji gotovo sinkronizirano – “udaraju”. Baš kao što i Vučić brojna gostovanja na “svojim” TV postajama započinje s podatkom da “Srbija preskače Hrvatsku u BDP-u na kraju godine” i da to “Hrvati ne mogu podnijeti”.

Ponekad je zanimljivo pratiti odmjeravanje susjeda, a ponekad to postaje bolesna opsesija…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI