KHABIBOV OTAC UVJEREN: ‘To je najbitniji meč u povijesti UFC-a!’

MMA Fighting

Do meča između neporaženog prvaka UFC-ovog oktagona Khabiba Nurmagomedova i njegove vjerne sjene Tonyja Fergusona preostalo je još četiri mjeseca. Ma možemo reći da je odbrojavanje zapravo tek počelo, a već se između njih dvojice počelo “kuhati”. Uobičajen je to ritual, tzv. “hype” koji prethodi borbama u UFC

Do sada su “Orao” i “El Cucuy” (čudovište iz predaje južnoameričkih naroda koje krade neposlušnu djecu) imali dogovorenu borbu četiri puta, svaki puta je otkazana, uz omjer 2:2.

“Četiri puta smo zakazivali ovaj meč i četiri puta je otkazivan. Dva puta radi Khabiba i dva puta radi Tonyja. Milijuni fanova čekaju taj dvoboj. Ništa nije bilo slično u povijesti UFC-a. Ovo je najbitnija borba u UFC povijesti. Nije bitna samo za mene, nego i za moju zemlju, moju republiku i naše fanove”, rekao je Abdulmanap za RTSports.

Khabibov otac i jedan od trenera, vjeruje da je Ferguson najteži mogući protivnik. Svjestan je njegovih kvaliteta ali je i najavio iznenađenje za bivšeg privremenog prvaka.

“Svaki put uspijemo naučiti nešto novo i biti još bolji. Najviše u udaračkim tehnikama. Uvijek iznenadimo protivnike, svaki put sve više i više. Javier Mendez je obećao već neko iznenađenje, ali mislim da će se ovaj put Khabib držati mog plana”, objašnjava Abdulmanap i dodaje:



“Tony prije svega ima jako veliku izdržljivost i dobar niz pobjeda. Znali su ga i pobijediti, ali uglavnom završava sve svoje protivnike prisiljavanjem na predaju, izreže ih ili nokautira. Ima jako dobar arsenal oružja i on je vrlo kvalitetan protivnik. Moramo se dobro pripremiti”.

UFC 249, koji će mečem za pojas u lakoj kategoriji predvotiti Nurmagomedov i Ferguson, zakazan je za 18. travnja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI