KHABIB PRED NAJVEĆIM IZAZOVOM U KARIJERI: Dogovara se borba koja je četiri puta otkazana

MMA Fighting

Khabib Nurmagomedov ponovno je dokazao zašto se njega smatra “najvećim svih vremena”. On je na  UFC 242 ponovno ugušio izazivača Dustina Poitiera te obranio titule i produžio svoj pobjednički niz na 28:0.

Sljedeći u redu bi trebao biti spektakl. Tony Ferguson. Borac koji ga čeka već skoro četiri godine. Prošla četiri puta borba je bila otkazana. Još 2015. Khabib je odustao zbog ozljede, 2016. Ferguson je imao problema s ozljedom, 2017. Khabib je imao problema s kilažom, a 2018. je ponovno otkazao Ferguson zbog ozljede. Hoće li iz petog pokušaja doći do nje? Ferguson je uvjeren da hoće.

“Da sam ja šef odradili bi to sra… u prosincu. Znate što? Reći ću to sa sigurnošću. Odradit ćemo to sra… u prosincu! Neka Khabib jede svoje hamburgere sa sirom i sva ostala sranja. Ali nadam se da se neće udebljati previše. Navalit ću na njega kao dijete na čokoloadu. Imam nova sra… za pokazati svojim fanovima. Jako sam uzbuđen”, rekao je Ferguson, koji nije bio impresioniran Dagestančevom izvedbom protiv Poiriera.

“Bio je lijen i jednodimenzionalan. Nemam ništa protiv njega, obojica su odradila sjajan tjedan uoči meča. Znam da je tu bilo prisutno i puno nervoze i svega ostaloga. Khabib je odradio posao, očito je pobijedio, stisnuo je Dustina, a Dustin nije imao odgovor na taj pritisak. Svaka čast Khabibu za pobjedu, ali kao što sam rekao, izgledalo je lijeno. Ja sam se za njega pripremio već nekoliko puta. Dobar je borac, ali ja znam kako slomiti najvećeg svih vremena. Ja sam drugačiji tip borca, ja bacam mnogo serija udaraca. Bacam noge, ruke, koljena i laktove. Kada vidim da netko nekoga gura uz žicu i ne radi previše, te se ponaša kao nekakva mokra deka. Tako kažemo u jiu-jitsuu. Samo legne na tebe i radi jak pritisak. Zanimljivo je kako se on bori, ali za mene to je dosadno. To je lijeno”.

Za UFC 245 već je dogovorena ženska borba za naslov u bantamu. Amanda Nunes branit će naslov protiv Germaine de Randamie, a prema špekulacijama iz MMA krugova, UFC planira još jednu borbu za naslov na tom eventu, odnosno treću!



U njoj bi trebali vidjeti okršaj Maxa Hollowayja i prvog izazivača na UFC ljestvici perolakih boraca – Australca Alexandera Volkanovskog.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI