KAUBOJI KREĆU PO OLIMPIJSKE IGRE: Evo gdje večeras možete gledati rukometni klasiko!

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska rukometna repreznetacija danas kreće u borbu za nastup na OI u Tokiju. Start novog izbornika na klupi Hrvoja Horvata ne može biti intrigantniji. Večeras od 21 sat turnir u Montepelieru otvaramo protiv domaćina i naših velikih rivala Francuza.

Na turniru još nastupaju i Portugal i Tunis a pobjednike večerašnjeg rukometnog klasika učinit će veliki korak prema Tokiju. Kao što vjerojatno znate na OI plasirat će dvije najbolje repreznetacije na ovom turniru.

Izbornik Horvat nije imao puno vremena za pripreme i zajedničke a opet su ga dočekali i problemi jer Hrvatska neće biti u najjačem mogućem sastavu kojega je on zamislio.

Nema i dalje Luke Stepančića no tu je povratnik Domagoj Pavlovića u kadru je ponovno i oporavljeni Luka Cindrić . No nije i da je kod Francuza bajna situacija što se kadra tiče.

Nikola Karabatić i dalje se oporavlja, kao i Prandi, Pardin, a u međuvremenu se ozlijedio i Lagarde. Guillaume Gille ima dosta briga kako odraditi ovaj turnir, no Francuzi zaista imaju širok i kvaliteten kadar i to su nebrojeno puta pokazali.



“Hrvatska je spremna, obrana je u prošlosti bila naš zaštitni znak, bit će tako i sad i u budućnosti. Znamo da je jako važan taj defenzivni dio. Nastojat ćemo kontrolirati svaku utakmicu svih 60 minuta. Respektiramo maksimalno sve tri ekipe, ne bojimo se nikoga i sigurno da ćemo tražiti svoju šansu. Prije svega moramo uživati u ovome svemu, nema svatko ovakvu priliku da se bori za svoju zemlju i da izbori Olimpijske igre” – poručio je izbornik Horvat uoči starta turnira i susreta protiv Francuske.

O turniru i očekivanjima viđenje je iznio i kapetan naše rukomeetne reprezentacije Domagoj Duvnjak.

Osjećamo se puno bolje, zdravi smo i nadam se da će to pokazati ovaj turnir, mislim da sve to trebamo pokazati na terenu. Izbornik nas poznaje, mi poznajemo njega, pripremali smo se, pogledali jako puno videa i trenirali. Izbornik nam je svima slao videe tako da smo praktički došli pripremljeni i na okupljanje. Radili smo našu obranu 5-1, 6-0, i napad, tranziciju koju smo rekli da trebamo popraviti. Jako je težak turnir, ali mi smo spremni, naš cilj je sigurno otići na Olimpijske igre. Nadam se da ćemo krenuti  dobro s Francuskom i ja se nadam u nedjelju da ćemo svi slaviti”, pručio je kapetan Kauboja.

Utakmica se kao što smo rekli igra s početkom u 21 sat a prijenos je na RTL-u.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI