KANADSKA ZVIJEZDA ČIJE RIJEČI PAMTIMO: ‘Ja sam rođen u srpskoj Dalmaciji, iz Srpske Krajine sam! Sad želi zaustaviti Hrvatsku

Ždrijeb u Dohi donio je Hrvatskoj zanimljive protivnike u borbi za prolazak u drugi krug na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Uz Belgiju i Maroko susret ćemo se i s Kanadom.  Na golu te reprezentacije bit će i junak njihovog povijesnog plasmana na SP koje su izborili prvi put još od 1986.godine, Milan Borjan.

Ovaj kapetan Crvene Zvezde  je rođen u Hrvatskoj, u Kninu,  23. listopada 1987. iako on na stvari gleda nešto drugačije. S nogometom je započeo u kninskoj Dinari, a za repreznataciju Kanade je upisao 63 nastupa u karijeri.

“Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina” – rekao je Borjan za B92.

Nosio je i majicu “Srpska Krajina” čime je privukao pažnju na sebe, a i naklonost Delija pa je stekao i kultni status među navijačima bivšeg prvaka Europe.

‘Došli smo u Beograd bez ičega. Prodavali smo jagode sa šlagom, a otac je imao kiosk. Od prvih zarađenih novaca kupio sam vratarske rukavice. Tada smo predali papire za SAD, Australiju, Kanadu i Zimbabve, a tada je otac 2000. godine odlučio da idemo u Kanadu. Obitelj i dalje živi u Kanadi i ne planiraju se vraćati”, dodao je Borjan u razgovoru za B92.Facebook Comments

Loading...
DIJELI