KAKVA VEČER ZA HRVATSKI NOGOMET, OVO SE JOŠ NIJE DOGODILO! Modrić bolji od Ronalda i Messija, mladi Vatreni grabi velikim koracima

Foto: Damir Krajac / CROPIX

U glavnom gradu Francuske Parizu dodjeljuje se Zlatna lopta, veliko pojedinačno priznanje za najboljeg svjetskog nogometaša u protekloj godini.

U poretku najboljih, i ove godine se visoko našao Luka Modrić, u društvu 10 najboljih.  Modrić je na kraju završio kao deveti u poretku.

Iza sebe je ostavio Erlinga Haalanda, Sona, Van Dijka, Cristiana Ronalda, Harryja Kanea, Messija i brojne druge zvijezde svjetskog nogometa. Modrić je ovu nagradu osvojio 2018. godine. A Luka je ujedno i najstariji  na popisu od deset najboljih na svijetu.

No tu nije kraj priznanjima za hrvatski nogomet. U izboru za najboljeg mladog nogometaša svijeta do 21 godine pobjedu je odnio veznjak Barcelone Gavi. Realov Francuz Eduardo Camavinga je drugi, a Bayernov Nijemac Jamal Musiala treći. A hrvatski repreznetativac Joško Gvardiol zavšio je na sjajnom šestom mjestu.

U slučaju Gvardiola, novo priznanje pokazuje da mladi Hrvat napreduje velikim koracima, sa sve više zanimanja za njegove nastupe na terenu. Nakon dolaska iz Dinama, ide dalje u dresu kluba iz Leipziga, a dakako, i u dresu hrvatske reprezentacije s kojom očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Bit će to novi izazov za 20-godišnjeg obrambenog aduta na velikom natjecanju, nakon lanjskog na Europskom prvenstvu, još uvijek u ranoj fazi karijere u reprezentaciji za koju je debitirao uoči prošlogodišnjeg Eura. Dosad je za Hrvatsku nastupio 12 puta zabivši jedan gol, u gostujućoj pobjedi s 3:0 protiv Cipra lani u kvalifikacijama za SP u Kataru koji kreće za mjesec dana.

Ovo je prvi put u povijesti da Hrvatska ima nogometaša u izboru za Zlatnu loptu i izboru za najboljeg mladića svijeta

Facebook Comments

Loading...
DIJELI