KAKO SE NOSITI S TIM? Hrvatska će morati proći što još nikad nije

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Svjetsko prvenstvo za rukometaše u Egiptu bit će posebno i drugačije s obzirom na uvjete u kojima će se igrati. Iako je prvotni plan bio da na tribinama budu i navijači, to se ipak neće dogoditi, a mjere opreza kako ne bi došlo do širenja koronavirusa odrazit će se i na situaciju izvan terena.

Po dolasku u Egipat, sve reprezentacije bit će izolirane što je više moguće, neće biti kretanja mimo onoga na relaciji hotel – dvorana, što će biti izazov s kojim će se morati nositi igrači, stručni stožeri i ostali članovi delegacija.

Princip tzv. ‘balona’ u kojem se sa što više mjera izolacije pazi da virus ne bi uzeo maha već je isproban u različitim sportovima. Kako će to proći na SP-u i kakve će učinke imati, tek ćemo vidjeti, ali nadajmo se da će sve proći bez problema kakvi su se pojavili uoči početka SP-a.

Prije puta u Egipat, od nastupa na ovom velikom natjecanju morali su odustati Česi i Amerikanci, što pokazuje koliko stanje može postati ozbiljno ako se mjere ne provode ozbiljno.

S obzirom na to, na sve što ih je dočekalo u Aleksandriji spremna je i Hrvatska. U prvom planu bit će utakmice protiv JapanaAngole i Katara u prvom krugu, tu su i treninzi i pripreme za protivnike, a za opuštanje izvan hotela ovog puta neće biti mjesta.



Kako hrvatski reprezentativci dočekuju ovaj izazov, približio je Domagoj Duvnjak u razgovoru za Hrvatski rukometni savez uoči puta u Egipat.

‘Koliko čujem, to će biti na vrhunskom nivou. Neće nam biti lako, ni nama ni ostalim ekipama, ali jednostavno moramo prihvatiti to kako jest. Moramo doći na teren tih 60 minuta, baciti se na glavu, moramo biti prava ‘klapa’. Bit ćemo u tzv. ‘balonu’ gdje nećemo smjeti izlaziti nigdje, ali to je tako’, opisao je Duvnjak.

Hrvatski kapetan dotaknuo se i tribina na kojima neće biti navijača. Hrvatska dobro zna kako ide s njihovom podrškom, to su osjetili i lani na putu do srebra na Europskom prvenstvu kada je sjajna podrška nosila igrače u Austriji, a uživalo se u atmosferi i u završnoj fazi EP-a u Stockholmu.

‘Nije lako igrati pred praznim tribinama, svaki sportaš je naviknut na navijače koji nas nose. Ako se sjetimo prošlog prvog mjeseca, bila je to velika euforija u kojoj su nas navijači doveli do drugog mjesta’, rekao je Duvnjak.

‘Ovog puta toga neće biti, ali smatram da imamo dobru ekipu i da smo spremni za velike stvari. Dokle ćemo dogurati, vidjet ćemo, ali to je jako čudan osjećaj’, zaključio je hrvatski reprezentativni kapetan.

Kakva je atmosfera bila po dolasku u Egipat, HRS je približio objavom na društvenim mrežama. Još malo pa počinje, navijat ćemo za njih!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI