KAKAV PODATAK: Hrvatska u trenerskom rangu svjetskih nogometnih velesila!

Svima nam je i nakon 12 godina živa slika onih dramatičnih trenutuka s četvfinala Eura u Austriji i Švicarskoj i gol Sentürka u zadnjim sekundama utakmice i tragičnog ispadanja Hrvatsk s Eura.  Izbornike je kaš što znamo bio Slaven Bilić a ta rana boli i dan danas svakog hrvatskog navijača pa i Slavena. No kako sreća i Fortuma uvijek vrate u životu i nogometu vrate tako se sreća osmjehnula i Biliću i sinoć vratila za sve frustracije iz 2008. godine.

WBA je morao sinoć pobijediti, a kad se nešto mora  to je uvijek najtže, pritisak je ogroman a ulog još veći. Povratak u Premiership. Dominacija, udarci na gol, sve je to bilo na strani Bilićeve momčadi. No QPR se se i nakon vodstva nije predavao, zabili su izjednačujući gol. Jednim uhom su se pratila i zbivnaja u zapadnom Londonu, gdje se Brentford mučio protiv Barnsleya. No sve je gotovo podsjećalo na tu 2008, no na kraju se sreća okrenula na stranu Slavena Bilića. Barnsley je zabio za 2:1 i Brentford se više nije uspio vratiti a Barnsley se isčupao iz ralja ispadanja i pobjedom sebi osigurao ostanak. Nakon epizode u West Hamu koja je dobro krenula, ali i loše završila put ga je odveo u Arabiju no tamo se nije previše zadržao. No onda mu se ukazala prilika za povratak na Otok i vođenje kluba iz Championshipa, što je oduvijek imao u planu. WBA i njihova ambicija povratka u Premiership činila se idealnom. No paklen je i težak taj otočki nogomet, 45 kola uspona i padova, strašne i velike borbe. Sve se činilo idealnim u prvom dijelu sezone i sve do nedavno no onda su uslijedili problemi.

Brentford je krenuo u veliku seriju pobjedu, WBA se počeo spotaknjivati i Brentford im je došao na sam bod zaostatak, zadnje kolo i drama. Sve je to nogomet. Prošao je to Bilić na klupi ‘Baggiesa’ i ušao u Premiership bez kvalifikacija, koje kod navijača WBA budi loše uspomene od prošle sezone kad ih je u polufinalu izbacila Aston Villa. Podsjetit ćemo da je Bilić nakon repreznatativne karijere zavšio na klupi Lokomotive iz Moskve gdje je ostvario ne baš sjajno deveto mjesto, preko Bešiktaša u kojem je dva puta bio na trećem mjestu, ali to očito nije previše zadovoljilo tamošnje vodstvo kluba. Zanimljivo Bešiktaš je naslov prvaka osvojio godinu dana nakon odlaska Bilića s klupe turskog velikana.

No ima jedan podatak kojim se Hrvatska i naš nogomet u ovom trenutku mogu i trebaju pohvaliti. Naime Lijepa naša sad ima trojicu trenerskih stručnjaka u tri lige iz liga petice – Ivana Jurića u Veroni, Niku Kovača u Monacu i sad Slavena Bilića u West Bromwich Albionu. Time se mogu pohvaliti samo još  nogometne velesile Španjolska, Njemačka i Portugal.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Slavlje Bilića i društva na terenu možete pogledati  OVDJE.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI