Juventus slavi naslov: Mauricio Sarri ispisao povijest! Poslao genijalnu poruku igračima

Instagram

Karizmatični i ponekad neshvaćeni Mauricio Sarri sinoć je konačno došao na svoje. Postao je prvak sa Juventusom, to mu je prva osvojena titula prvaka države nakon što je sa Chelseom uzeo naslov u Europskoj ligi. Pobjedom protiv Sampdorie 2:0 golovima C. Ronalda i Bernardeschija Stara dama mogla je krenuti slaviti deveti uzastopni naslov, 36. u povijesti.

“Ovo je poseban osjećaj. Teško je pobijediti, a još teže je pobjeđivati u kontinuitetu, jer, uzimati u sportu nešto zdravo za gotovo je najveća laž u sportu. Nije ovo bila lagana sezona, dugo je trajalo, bilo je stresno i teško. Ova momčad zaslužuje sve pohvale za svoju predanost” – rekao je trener Sarri nakon utakmice.

“Cristiano Ronaldo i Dybala su oni koji rade razliku na terenu, zaslužuju sva priznanja koja dobivaju. Imamo predsjednika i direktore koje svaki dan možete vidjeti na treningu, dolaze razmijeniti ideje i pitati treba li nam nešto. Oni su ti koji toče gorivo u rezervoar ove ekipe. Podržavaju nas i kad gubimo”, posebno je Sarri pohvalio napadački dvojac svoje momčadi.

“U smislu organizacije Juventus je vrh europskog nogometa. Nisam mogao tražiti ništa više od onog što imam ovdje. Treba malo vremena da se čovjek prilagodi kad dođe, potrebno je vrijeme da bi se razumjelo kako stvari ovdje funkcioniraju. Tek onda možete neke stvari mijenjati. Ne možete ušetati u klub koji osam godina osvaja naslove prvaka i mijenjati stvari. To ne bi bilo osobito pametn,” nastavio je s pohvalama Sarri.

A on osobno se upisao u povijest talijnskog nogometa, sa 61 godinom i šest mjeseci postao najstariji trener koji je ikad osvojio Serie A. Dosadašnji rekorder bio je Nils Liedholm koji je 1983. odveo Romu do naslova sa 60 godina i sedam mjeseci.Na kraju je dao jedna zanimljiv odgovor na pitanje što je rekoa sovjim igračima nakon slavlja?

“Rekao sam im, ‘ako ste uzeli naslov sa mnom koji nikada ništa nije osvojio, onda ste stvarno dobri’.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI