JUVENTUS OPTUŽEN ZA SURADNJU S MAFIJOM: Manžukićevom i Pjacinom klubu prijete sankcije?!

Facebook: Juventus (Official)/Juventus.com

"Ovdje sam kako bih vam rekao istinu, a žao mi je što ću vas razočarati", kazao je predsjednik Juventusa.

Predsjednika Juventusa, Andreu Agnellija i još dužnosnika torinskog kluba prozvala je Disciplinska komisija Talijanskog nogometnog saveza zbog nepravilnosti u prodaji ulaznica i suradnje s ‘ultrasima’ koji su surađivali s mafijom. Ipak, iz kluba su to demantirali.

“Prozvan sam zajedno s Francescom Calvom, koji je u to vrijeme bio direktor, Allesandrom D’Angelom, direktorom sigurnosti i Stefanom Merullom menadžerom za ulaznice. Juventus, kao niti ja, nema razloga da nekome laže. Nas se optužuje za suradnju s organiziranim kriminalom, na udaru smo više od deset godina, od Calciopoli skandala 2006. godine. Oduzeli su nam titulu, izbacili su nas i lige proglašeni smo krivima zbog utjecaja na suce”, kazao je Agnelli.

“Jedini naš zločin jest što radimo za klub čije je ime na svačijim usnama. Nikada se nisam susreo s mafijaškim šefovima, imao jesam razgovore s ‘ultrasima’ različitih skupina, ali to je normalno za predsjednika nogometnog kluba. Neki ‘ultrasi’ nisu sveci, to znam, ali oni nemaju zabrane za utakmicu”, objasnio je Agnelli, pa nastavio…

“Ovdje sam kako bih vam rekao istinu, a žao mi je što ću vas razočarati. Mi ćemo još godinama raditi na razvoju Juventusa”, završio je predsjednik kluba.

S druge strane odvjetnik Pierfilippo Capello tvrdi kako Juventus riskira kaznu i financijske sankcije i kako bi Agnelli mogao biti suspendiran, ali sve će na kraju ovisiti o saslušanju.Facebook Comments

Loading...
DIJELI