JUG ODNIO NASLOV PRVAKA HRVATSKE: U napetoj finalnoj utakmici savladao Jadran, odlučujući su bili peterci

Foto: Pixabay/Ilustracija

VK Jug Adriatic osiguranje u utorak je osvojio 17. naslov prvaka Hrvatske, piše HRT.

U četvrtoj utakmici finalne serije boljim izvođenjem peteraca u svom bazenu u Gružu svladali su splitski Jadran te tako završili seriju sa 3-1 u pobjedama.

Nakon 32 minute rezultat je bio 6:6 (3:2, 0:1, 2:1, 1:2) da bi prilikom izvođenja peteraca sva četiri igrača Juga bila precizna, dok Marin Delić i Jerko Marinić Kragić nisu bili uspješni za Jadran.

Bio je to susret s malo pogodaka, dominirali su vratari s obje strane, a Jug je držao prednost od 5:4 s kraja treće četvrtine sve do minutu i pol prije kraja dvoboja.

Tada je Konstantin Harkov pogodio za 5:5, što je bio prvi gol Jadrana nakon gotovo 14 minuta igre, da bi Rino Burić doveo Jadran i u prednost od 6:5 35 sekundi prije isteka vremena, odnosno na korak do odlučujuće pete utakmice. No, Dubrovčani su u posljednjem napadu krenuli sa sedam napadača, a ta taktika im se isplatila jer je Hrvoje Benić izjedančio na 6:6 devet sekundi prije kraja osiguravši svojoj momčadi peterce.



Pristupilo se izvođenju peteraca, kao i na kraju druge utakmice, a ponovno su uspješniji u raspucavanju bili igrači Juga.

Prvi strijelac Juga s dva pogotka bio je Konstantinos Kakaris, a po jedan su dodali Maro Joković, Marin Tomasović, Stylianos Argyropoulos i Hrvoje Benić.

Jadran je predvodio Rino Burić s tri gola, a osim Harkova, jedan gol zabili su i Luka Bukić te Anđelo Šetka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI