JOŠ DVIJE STEPENICE DO TRONA: Inat i srce vuku Hrvatsku prema prvom naslovu Europe!

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Uh, prošli smo i posljednju utakmicu protiv uvijek neugodne Španjolske. Imamo pozitivan skor protiv Furije – od 23 utakmice na europskim, svjetskim i olimpijskim natjecanjima Hrvatska je ostvarila velikih 15 pobjeda, Španjolska je pobijedila u 6 susreta dok je jedan završio neodlučeno na Europskom prvenstvu 1998. godine.

Danas smo se susreli 24. put u povijesti i nakon 22 godine završilo je neodlučeno 22-22 i tako Hrvatska je gurnuta na drugu poziciju glavne runde natjecanja. Psihološki gledano, odlazimo u polufinale s niti jednim porazom do sada, ali ostaje ta gorčina da smo u završim trenutcima utakmice mogli odnijeti pobjedu.

Šteta za Duvnjakom šut koji je bio neprecizan, ali u tim trenutcima najbolje je da kapetan uzme stvari u svoje ruke i uputi zadnji šut prema protivničkom golu.

Hrvatska je i ovoj utakmici pokazala karakter. Gubili smo nevjerojatnih šest pogodaka razlike u 45. minuti i djelovalo je kako će se Hrvatska od Beča oprostiti s jednim teškim porazom, ali ono što je uslijedilo to može samo Hrvatska. Obrana je bila na visini zadatka, krali smo lopte i stjerali Španjolce da budu bezidejni u napadu. Pri samom finišu utakmice, stigli smo rezultat no više nije bilo snage za ponovni preokret kakav smo gledali protiv Njemačke par dana ranije.

Jedno vam možemo garantirati – ova reprezentacija ima ‘muda’. Iako nisu tu više super zvijezde kao što su Balić, Metličić, Džomba i društvo, tu su neki novi momci koji će nositi hrvatsku reprezentaciju u budućnosti. Stvaraju se novi igrači koji su mladi i željni dokazivanja te spoj s iskustvom u vidu Duvnjaka, Muse, Karačića i drugih stvara se homogenost.



Pokazali su momci kako se igra za hrvatski dres – s puno inata i puno srca. Nismo se predavali u niti jednoj utakmici, ostavljali su posljednji atom snage na terenu. To samo mogu veliki igrači, to samo mogu velike reprezentacije.

Zbog toga smo uvjereni kako se Lino može na najbolji način oprostiti od Europskih prvenstava, sa zlatom oko vrata i miran dočekati Olimpijske igre kao prvak Europe. Kada dođu na tu Olimpijadu, neka Lino posljednji put povede Hrvatsku prema novom zlatu kao što je to učinio na Svjetskom prvenstvu u Portugalu 2003. godine i zauvijek kaže zbogom sportu koji mu je dao sve u životu.

Autor: Edwin Nicky Džemidžić

Facebook Comments

Loading...
DIJELI